Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Slaap lekker

 

Jacob Spoelstra

Het internet is een best wel onveilige omgeving. In China weten ze dit. Daar mogen Tesla’s de komende twee maanden niet komen in het gebied waar binnenkort de jaarlijkse zomerbijeenkomst van Chinese leiders plaatsvindt. Ze zijn bang dat de camera’s in deze auto’s hun bespioneren. Als ik zoiets lees dan denk ik dus direct dat zij dat ook bij ons zouden doen. Geen Chinese producten waar een camera in zit meer kopen dus.

Maar ze hebben gelijk. Technisch zou het kunnen. Dankzij het internet en wat camera’s kun je zowat in elke woonkamer kijken. We zijn ons daar heel vaak niet van bewust. Sterker nog, op het internet handelen we heel anders dan in het ‘gewone’ leven.

Direct verhuizen

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Stel dat er bij je thuis vier keer per dag een aardige meneer met een grote glimlach zou aanbellen met het verzoek bij hem een nieuw Rabobank-pasje aan te vragen. Of dat er bij je in de straat minimaal vier pedofielen zouden wonen. Of dat er constant mensen door je keukenraampje naar binnen zouden kijken. Dan zou je toch direct verhuizen?

Maar op het internet blijf je gewoon. Terwijl surfen op het internet is alsof je in je onderbroek op straat loopt. Eigenlijk zouden alle ouders dit elke avond aan hun kinderen moeten vertellen.

Gillend je huis uit

Je waant je veilig omdat je denkt dat dat anderen je niet kunnen zien. Maar je weet niet wie de pedofiel in jouw straat is. Als er iemand aanbelt, heb je geen idee wie voor je deur staat. En je hebt het zonwerend glas in de keuken verkeerd om geïnstalleerd, waardoor mensen wel bij jou naar binnen maar jij niet naar buiten kunt kijken. Dat je niet gillend je huis uitloopt is een wonder.

En dan geef je de kinderen een knuffel en zeg je: ‘slaap lekker!’.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7370699). © Jaarbeurs IT Media.

7


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.