Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Alleen maar Apple

 

Jacob Spoelstra

Mijn dochter gaat een nieuwe studie doen. Voor deze studie heeft ze een laptop nodig. Via het portaal van de school kon je zien wat voor laptop ze volgend jaar nodig heeft en waar deze laptops aan moeten voldoen. Ze kon kiezen uit vier verschillen laptops. Ze waren alle vier van Apple! Het prijskaartje van twee van de vier laptops was zelfs meer dan het collegegeld. Ik snapte ineens waarom er zoveel studenten zijn met een hoge studieschuld.

Maar ik vroeg me af: Waarom alleen keuzes uit Apple-machines? Maakt de rest van de wereld geen laptops?

Hazenpis

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Waarom zijn mensen zo gehecht aan een merk? Als een van mijn dochters vrienden op bezoek heeft en ze willen cola, dan vraag ik altijd wat voor cola wil je? Pepsi of Coca Cola? Ongeacht wat het antwoord is, geef ik ze het huismerk van Jumbo. Ik heb nog nooit iemand horen zeggen: ‘hé, wat voor hazenpis is dit? Dit is geen Coca Cola!’.

Overigens hoefde de laptop niet per se een Apple te zijn. Het mocht ook best een Windows machine zijn. Ik kreeg er wel een lijst met eisen bij waar de machine dan aan moest voldoen. Eigenlijk kon je de eerste de beste huis-tuin-en-keuken-laptop op Marktplaats kopen. Het was nog niet een My First Sony maar verder voldeden alle laptops. Sterker nog, als de Apple-laptops aan dezelfde eisen als de Windows-apparaten moesten voldoen, dan vielen twee van de vier Apples af vanwege die voorwaarden.

Gespaard

Nu gun ik mijn dochter best wel een Apple. Het probleem is echter dat ze minimaal twee keer per maand haar laptop laat vallen en het scherm binnen een half jaar los is van het toetsenbord. En dan ga ik er gemakshalve van uit dat ze de laptop inmiddels niet in de trein heeft laten liggen. Het is maar goed dat we wat gespaard hebben voor de studie van de kinderen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7362835). © Jaarbeurs IT Media.

8,7


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.