Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Niet bij elkaar

 

Jacob Spoelstra

Het stond er echt. Ik heb het drie keer moeten lezen, maar de kop van een nieuwsbericht op dit medium was echt ‘Raad van State ontvouwt visie op digitalisering’. Dit klinkt als ‘Angela Merkel lanceert nieuwe hitsingle’ of ‘Voorzitter LTO Nederland opent veganistisch fusion restaurant’.

Sommige dingen horen niet bij elkaar. Zo zul je ‘Frank de Boer’ en ‘Coach van het Jaar’ niet snel in één zin tegenkomen. En ‘Raad van State’ in combinatie met ‘digitalisering’ is daar ook één van. Maar het stond er wel. En de intentie om iets met ict te doen is natuurlijk aan te prijzen.

Vlogje

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

De visie van de Raad van State op digitalisering is kort samengevat dat ict zeer handig is maar ook een hoop ellende teweeg kan brengen. Dit staat er natuurlijk niet letterlijk maar is opgeschreven door iemand die nog heeft meegewerkt aan de eerste versie van de Staten Bijbel, dus het staat er iets ingewikkelder. Ze hadden in plaats van een 140 pagina’s tellende visie natuurlijk ook even een vlogje kunnen maken.

Het boekwerk, tenminste ik neem aan dat iemand het even heeft geprint en er een ringbandje doorheen heeft gedaan, is gisteren aangeboden aan de Tweede kamer. Deze heeft het met veel enthousiasme aangenomen en vervolgens zorgvuldig in de la gelegd, bovenop het rapport over hoe de registraties van vaccinaties verbeterd kunnen worden.

Windows 7

Nog een extra aandachtspunt in de visie op digitalisering van de Raad van State was het puntje privacy. Nou, de privacy van het rapport is in ieder geval gewaarborgd, want de kans dat er iets mee wordt gedaan is net zo groot als de kans dat Frank de Boer ooit weer eens bondscoach wordt.

Ik las tevens op deze website dat één op de tien pc’s nog steeds draait op Windows 7. Drie keer raden wie er achter deze pc’s zitten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7207278). © Jaarbeurs IT Media.

8


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.