Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Geen zin

 

Jacob Spoelstra

Microsoft weet wat ik nu ga opschrijven. Tenminste binnenkort weten ze dat en dan schrijft deze column zich vanzelf. Microsoft gaat namelijk Word uitbreiden met kunstmatige intelligentie (ki/ai). Hiermee kan het tekstverwerkingsprogramma op basis van wat jij eerder hebt getypt, voorspellen welke woorden daarop zullen volgen.

Google Docs kon dit overigens allang. Maar ja, wie gebruikt er nou Google Docs? Sorry, dit laatste wilde ik niet opschrijven, dit was een aanvulling van Microsoft.

Aan de haal

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Maar Microsoft gaat dus straks onze zinnen bedenken. We typen ‘Microsoft’ in en vervolgens vult Word dit aan met ‘weet wat ik ga opschrijven’. Toen de rekenmachine kwam zijn we steeds slechter gaan rekenen, dankzij de spellingscheck is onze spelling naar kleuterniveau gedaald en dankzij Word kunnen we straks ook geen zin meer maken. Nou, dan maak je zin! Sorry, wederom ging Microsoft met mijn zin aan de haal.

Dankzij computers hoeven we steeds minder te doen, kunnen we daardoor steeds minder en wordt er voor ons bepaald wat we willen. Daarom moeten we ook met potlood en papier blijven stemmen, anders loop je het risico dat de computer je een voor-ingevuld stemformulier voor je neus duwt. Of zoals ze dat in Uganda noemen: verkiezingen. Het is het grote gevaar van kunstmatige intelligentie. Elon Musk waarschuwde hier in 2017 al voor. Ik had overigens liever gehad dat hij ons in 2017 had gewaarschuwd dat we bitcoins moesten kopen en niet pas toen ze vijftigduizend dollar waard waren.

Gênante berichten

Overigens ben je natuurlijk niet verplicht om de voorgestelde woorden te gebruiken, maar we hoeven onze Whatsapp-berichten maar na te kijken om te zien welke gênante berichten we hebben verstuurd omdat we even niet hebben opgelet bij het automatisch aanvullen van woorden.

Dus of dit een goede ontwikkeling is? Vul zelf in.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7141845). © Jaarbeurs IT Media.

8,2


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.