Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Verplicht een Apple

 

Afgelopen week was het weer zover. Er was weer de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Apple waar ze allemaal nieuwe snufjes aankondigen die het gemiddelde Noord Koreaanse toestel al drie jaar heeft. Ja, zeggen ze dan bij Apple, het klopt dat deze nieuwe snufjes allang beschikbaar waren bij andere leveranciers maar nu is het ook verkrijgbaar tegen een belachelijk hoge prijs. Dat is nieuw.

Een van de belangrijkste boodschappen van Apple was dat ze ons met nieuwe functies en apps willen helpen om minder achter een schermpje te zitten. Natuurlijk, dat is alsof de drugdealer tegen je zegt: ‘niet alles in één keer opmaken hè!’. Of Coca Cola die de cola nog lekkerder maakt, maar omdat ze willen dat je er niet te veel van drinkt, hebben ze de dop er extra stevig opgedraaid. Het worden van die ‘Drink maar geniet met mate’ en ‘Geldlenen kost geld’ campagnes. Als je echt wilt dat ze je product minder gebruiken, stop dan met reclame maken.

Gebruik maken

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Elke ontwikkeling van Apple is er juist op gericht dat je zo veel mogelijk van je telefoon gebruik maakt. Apple heeft niet voor niets zo veel effort gestoken om zo snel mogelijk op te starten, de batterijduur langer dan drie uur te krijgen en natuurlijk de draadloze koptelefoon, want dat fiets een stuk lekkerder met je iPhone. Ze kunnen er ook gewoon een batterij in stoppen die maar een half uur meegaat waarna je hem drie dagen moet opladen. Dan moet je dus heel zorgvuldig kiezen wanneer je je toestel wilt gebruiken en dan skip je al die lullige kattenfilmpjes wel.

De andere kant is natuurlijk wederom dat niemand je verplicht om een Apple-apparaat te kopen. Net zoals niemand je dwingt om een Facebook account aan te maken en als je iets wilt googelen dan kun je ook gewoon naar de bieb gaan. Bestaan die trouwens nog?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6373246). © Jaarbeurs IT Media.

7,9


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.