Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Ikea-idee

 

Jacob Spoelstra

Iemand heeft het bedacht tijdens een brainstormsessie bij de Ikea. Het was waarschijnlijk iemand in een hoodie en een bril. Het was iemand die de hele vergadering nog niks gezegd had en voor zich uit zat te staren, maar ineens riep: ‘waarom zitten er eigenlijk geen speakers in een schilderij?’.

Er viel even een stilte in de creatieve ruimte van de Ikea. Maar toen de aanwezigen het idee op zich lieten inwerken, gingen voorzichtig de eerste mensen staan en begonnen met applaudisseren. Er waren zelfs mensen die emotioneel werden. Een schilderij met speakers! Wie had gedacht dat het idee van een fotolijstje met digitale foto’s die elkaar afwisselen, nog eens overtroffen zou worden? De directeur noemde het zelfs een nog beter idee dan de ‘Zweedse gehaktballetjes’.

Volgende ideeën

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Ikea had natuurlijk al een boekenplank en een tafellamp met smartspeakers maar een schilderij met speakers? Kom er maar op. We zijn ook heel benieuwd naar de volgende ideeën: koelkasten met warmhoudplaat, bloempotten met ledverlichting of een bankstel met wifi. De mogelijkheden liggen nu open.

Zelf hoop ik dat het schilderij zich verder gaat evolueren en dat je bijvoorbeeld ook net als de digitale fotolijst een digitale foto in het frame van het schilderij kunt zetten. En dat je ze dan ook kunt afwisselen. Of nog beter: bewegende beelden. Of zelfs nog beter, dat je er zelfs NPO1 op kunt ontvangen en dan kunt zien hoe het Nederlands elftal in de achtste finale wordt uitgeschakeld. Maar nu zal ik wel weer doordraven. Daarom werk ik ook niet bij de Ikea. Daarom ben ik slechts een consument die dit soort domme ideeën koopt.

Eén nadeel

Het schilderij met speakers heeft maar één nadeel. Zowel het schilderij als speakers moet je zelf in elkaar zetten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7198506). © Jaarbeurs IT Media.

8,2


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.