Managed hosting door True

Column

Verdien aan open source

 

De algemene opvatting over de open source-wereld is dat niemand er kan verdienen. De software is tenslotte gratis online beschikbaar. Bovendien zorgt de ontwikkel-community achter open source-software ervoor dat eventuele bugs en andere onvolkomenheden snel zijn verwijderd. Je zou zeggen dat er ook op het vlak van beheer en onderhoud dus geen droog brood te verdienen is in open source-oplossingen. Of toch wel? Met enige creativiteit kun je wel degelijk goed verdienen aan deze software. Bijvoorbeeld door een partnerkanaal te creëren. Ook dat is een fluitje van een cent door de opkomst van professionele managed hostingpartijen.

Oorspronkelijk leverde je als reseller een applicatie of softwarepakket en hield het daar in de meeste gevallen op. Sommige partijen gingen nog een stapje verder en boden implementatie- en configuratiediensten. Maar nadat de betreffende oplossing in gebruik was, werd de band in veel gevallen verbroken. De laatste jaren bieden steeds meer partijen beheer- en onderhoudsdiensten. Deze gelden niet alleen voor commerciële softwarepakketten en applicaties maar ook voor open source-oplossingen. De behoefte aan dergelijke diensten voor Red Hat Linux neemt bijvoorbeeld explosief toe.

Combineer dat met de stijgende vraag naar hosted applicaties en één-en-één is drie. Want ook de vraag naar hosting voor open source-toepassingen stijgt. Maar hoe speel je hier als ‘traditionele' systeemleverancier op in? Wat dit betreft kan de markt veel leren van mediabureaus en webontwikkelaars. Deze partijen hebben namelijk al enige tijd geleden ontdekt dat ze hun toegevoegde waarde als partner kunnen vergroten door zelf hostingdiensten aan te bieden aan klanten. En daarvoor te kiezen voor een betrouwbare managed hostingpartner. Deze gespecialiseerde partij zorgt namelijk voor een beveiligd datacenter met optimaal werkende servers waar bedrijfskritische applicaties - ook die op basis van open source - en websites draaien. Zware SLA's zijn vaak al inbegrepen. Slimme bedrijven zoals webontwikkelaars, webdesigners, maar ook steeds meer ict-consultants, bieden hostingdiensten aan als onderdeel van de applicatielevering. De managed hostingproviders creëren op deze manier een partnerkanaal, waarbinnen alle partners kunnen verdienen aan open source.

Anthony Carter
Country Manager Benelux van Rackspace

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2227812). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.