Managed hosting door True

Column

Google voelt hete adem van Vista

 

Onlangs las ik met interesse de berichtgeving over de klacht van Google tegen Microsoft. De klacht werd al eerder ingediend maar pas recent lekte het nieuws uit in de New York Times. Google diende de klacht in wegens vermeende concurrentievervalsing. Het probleem zit volgens Google in het feit dat Microsoft een desktopfunctie heeft geïntegreerd in Vista, en de gebruikers op die manier ontmoedigt om producten van concurrenten te gebruiken. Bovendien zegt Google dat het zo goed als onmogelijk is om de zoekfunctie van Microsoft uit te schakelen.

Volgens de Amerikaanse krant hebben de federale antitrust onderzoekers de klacht van Google afgewezen. En daar ben ik blij om. De zoekfunctie binnen Vista is een van de belangrijke items binnen het besturingssysteem. We leven in een informatiemaatschappij. Door die sterk toegenomen hoeveelheid informatie raken we het overzicht kwijt en kunnen we minder efficiënt en slagvaardig werken. De gemiddelde informatiewerker is nu al 35 procent van zijn tijd bezig met het zoeken naar informatie en het reproduceren van niet teruggevonden data. Volgens onderzoek van IDC kost dit per werknemer jaarlijks 18.000 euro.

Vista is de eerste Windows-versie met deze functie. Alle ongestructureerde informatie kun je in Vista eenvoudig terughalen. Via de standaard zoekfunctie is het mogelijk om alle ongestructureerde informatie over een bepaald onderwerp razendsnel te vergaren. Documenten, mails en zelfs attachments worden doorzocht. De zoekfunctie is flink doorontwikkeld en geeft gebruikers sneller toegang tot de juiste informatie.

De zoekfunctie is een uitkomst en sluit naadloos aan bij de behoefte van gebruikers om informatie te vinden, efficiënt te gebruiken en te delen. Ik kan in ieder geval niet meer zonder.

Rik Boelhouwer
Algemeen Directeur van ICT-opleider BVO

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2014776). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.