Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Duitsland wint WK

 

Jacob Spoelstra

Natuurlijk moest ik ook lachen om het bericht dat SAP met behulp van het analyseren van data Duitsland gaat helpen om wereldkampioen te worden. Dit zou dan het eerste geslaagde SAP-project van dit jaar zijn.

Alles wordt gemeten op het WK voetbal in Brazilië. Hoe snel je loopt, hoe vaak je balverlies hebt, hoe diep je in iemands schouder bijt. Ook Louis van Gaal heeft een computerexpert meegenomen die de wedstrijden en spelers voor hem analyseert. En zo te zien werkt de analist met Microsoft-spullen, want we hebben de eerste helft nogal wat opstartproblemen met het Nederlands elftal.

Arjan Robben

Het WK laat perfect zien wat je wel en wat je niet met ict kunt. Analyseren voor- en achteraf, prima. Een doelpunt scoren, dat wordt lastiger. Dit moet je gewoon aan Arjen Robben overlaten. Arjen Robben analyseren kan wel. Dat doen onze tegenstanders ook. Die gaan als voorbereiding dertien videobanden met Arjen Robben bekijken en ze zien dan vervolgens 780 minuten lang Arjen Robben dezelfde actie maken; hard lopen, buitenom dreigen, toch binnendoor gaan en schieten. En ondanks de analyse trappen onze tegenstanders elke wedstrijd weer in dezelfde truc.

We willen steeds meer beslissingen nemen op basis van informatie. Het onderbuikgevoel laten we steeds meer links liggen. Zelfs de partnerkeuze gebeurt tegenwoordig op basis van data. Mocht je als man kleiner zijn dan 1,80 meter, zet dit vooral niet in je profiel op de datingsite want je komt niet meer voor in de selectie die vrouwen maken. Wil je solliciteren als 50-plusser? Lieg maar over je leeftijd want ze nemen niet eens meer de moeite om je een automatische afwijzing te sturen.

Laatste minuut

Of dit een goede ontwikkeling is? Dat weten we pas over tien jaar als we alle data hebben verzameld en geanalyseerd. En of Duitsland wereldkampioen wordt? Volgens mijn analyse wel. In de laatste minuut.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5121960). © Jaarbeurs IT Media.

5,7


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.