Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Er gaat niets boven Google

 

Ik heb het altijd al een beetje te doen gehad met Groningers. Natuurlijk, er gaat niks boven Groningen, maar sinds wij al het aardgas uit de bodem van Groningen hebben gehaald, zit er ook niks meer onder Groningen. Een groot gevolg hiervan is dat de omgeving van Loppersum nogal aardbevingsgevoelig is geworden. Sterker nog, men spreekt al over de gevaren driehoek San Francisco-Fukushima-Loppersum.

Een mooie plek dus, dacht Google, om een groot datacentrum vlak bij neer te zetten. De cloud zit immers in de lucht en niet in de grond. Mensen reageerden nogal verbaasd dat een groot bedrijf als Goolge voor Groningen kiest. Het is toch een beetje het sukkeltje van de klas dat ineens met een ontzettend lekker wijf thuis komt. Iedereen gaat zich dan afvragen, hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen? Ik denk dat Google gewoon heeft zitten googlen op ‘extra ruimte’ en dat de provincie Groningen net een adwords-campagne was gestart en ze dus boven in de zoekresultaten kwamen.

Google krijgt belasting

Natuurlijk heeft minister Kamp achter de schermen ook veel water bij de wijn gedaan en zit Google in een iets andere belastingschijf dan jij en ik. Sterker nog, ik denk dat minister Kamp belasting gaat betalen aan Google. Of dit erg is? Ik vind van niet. Dit soort bedrijven zijn de toekomst van Nederland en laten we daar maar in investeren. Worden de huizen in Loppersum ook weer iets meer waard.

Als het datacenter ook nog eens op groene energie gaat draaien, dan mag helemaal de vlag uit. Het waait daar in de Eemshaven in ieder geval hard genoeg. Een ieder die daar in de buurt weleens heeft gevoetbald, weet dat als je daar in de rust met 3-0 voorstaat, je in de tweede helft met wind tegen met gemak nog vier doelpunten om de oren kunt krijgen.

Wipwap

Overigens is Loppersum door minister Kamp gecompenseerd voor de schade van de aardbevingen. Ze hebben namelijk op kosten van Den Haag in de speeltuin in Loppersum een hele mooi nieuwe wipwap gekregen. Of ja, een wipwap? Het is eigenlijk gewoon een rechte balk die niet kan bewegen, maar de grond gaat heen en weer!

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5176533). © Jaarbeurs IT Media.

6


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.