Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: iPret

 

Jacob Spoelstra

Het leukste moment van de vakantie tot nu toe? Man die op zijn slippers met een iPad boven zijn hoofd de zee in loopt om een foto te nemen van zijn vrouw die in het water op een luchtbed ligt te zonnen. Man struikelt over zijn eigen slippers en de iPad valt in het water. Ik zeg tegen de man ‘Zo, nu heb je dus een iWet’. Hij kon er niet om lachen.

De iPad was kapot maar als hij de foto’s in de cloud heeft opgeslagen, heeft hij in ieder geval de foto’s nog. Zo niet dan kan hij ze misschien bestellen bij de campingfotograaf. Jawel, de camping heeft ook een fotograaf. Hij maakt foto’s en die kun je bij hem bestellen. Het is dat het kleurenfoto’s zijn anders zou je denken dat het 1954 is.

Cloud en uitbesteden

De cloud en uitbesteden, twee belangrijke trends die, als ik de verschillende onderzoeken mag geloven, veel banen gaan kosten. Automatiseren en uitbesteden zijn al meer dan een paar honderd jaar een trend.

De beveiliging van onze camping in Italië is ook geautomatiseerd. Ze zijn alleen vergeten dit de beveiliger, die voorheen de slagbomen omhoog deed, te vertellen. Zodra wij er aan komen rijden doet hij nog steeds de slagbomen omhoog. Het werk van de pak ’m beet 55-jarige man is veranderd van beveiliger naar mascotte. Misschien moet hij zijn uniform in gaan ruilen voor een berenpak en moet hij erbij gaan zwaaien.

Tupperware-vormpjes

Steeds meer dingen die we vroeger zelf deden gebeuren nu automatisch of zijn simpelweg uitbesteed. Zoals gezegd moeten we volgens sommigen ons daar druk om maken omdat het onze baan kost. Maar werk verandert gewoon. Neem bijvoorbeeld waterijsjes. Vroeger maakte onze moeder zelf waterijsjes. Daar had ze van die plastic Tupperware-vormpjes voor. Eén keer zuigen en de ranja was eruit. Zat je daarna twintig minuten op een bevroren waterklont te zuigen. De Tupperware-vormpjes zijn misschien verdwenen, maar een ieder die met drie dames op vakantie is weet dat de ijsindustrie bloeit als nooit te voren.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5149108). © Jaarbeurs IT Media.

4,3


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.