Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Gevangen in de cloud

 

Jacob Spoelstra

Hoera, Cyprus is gered! Nu Ameland nog en de crisis is voorbij. Voordat ik boze reacties uit Ameland krijg, dit is natuurlijk een grapje. We gaan jullie helemaal niet redden.

Wat we wel gaan doen? Kosten besparen. En niet zo’n beetje ook. Zo moet staatssecretaris Fred Teeven bijvoorbeeld enkele miljoenen gaan bezuinigen op de gevangenissen. En Teeven is een slimme jongen, want hij heeft onder meer gekeken hoe er in de ict heel slim bezuinigd wordt. En Teeven heeft gedacht, dat kan ik ook. Ik ga ook de cloud gebruiken om mijn processen efficiënter te maken. Ik stop mijn gevangenen in de cloud.

Op de bank zitten

Minister Teeven wil de analoge gevangenisstraf grotendeels vervangen door een straf in de cloud, oftewel de elektronische enkelband. Dat is zeg maar ‘het nieuwe werken’, maar dan voor gevangenen. Je moet als gedetineerde dan verplicht thuis zitten en je wordt op afstand gecontroleerd of je wel thuis zit.

Het feit dat een gevangenisstraf wordt vervangen door een paar avonden thuis op de bank zitten, zegt natuurlijk veel over de thuissituatie van de heer Teeven. Blijkbaar vindt Fred het een straf om thuis op de bank te zitten. Dat is ook leuk een compliment voor mevrouw Teeven.

Roze enkelbandje met kraaltjes

Het thuis zitten vinden criminelen niet erg, maar ik kan me wel voorstellen dat bij sommige criminele groepen een enkelbandje niet echt populair is. Je bent met zo’n enkelbandje natuurlijk niet echt het alfamannetje bij de Hells Angels. Ik stel dan ook voor om er een mooi roze enkelbandje met kraaltjes van te maken. Ze zitten dan nog liever met z’n tienen op een cel.

Of de uitvoering ook goed is, weet ik niet, maar de denkwijze van Teeven is goed. Kijk hoe je met elektronische middelen efficiënter kunt werken. Hoe zit dat bij u? Durft u uw processen in de cloud te zetten of laat u uw ict lekker in de gevangenis zitten?

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4696956). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.