Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Welkom

 

Jacob Spoelstra

We hebben bijna een nieuwe regering. Deze nieuwe regering wil twee nieuwe kerncentrales bouwen. Het is alsof je een krant leest uit 1963. Maar het zou nog weleens nodig kunnen zijn. Steeds meer grote Amerikaanse techbedrijven willen een datacentrum in Nederland neerzetten. Ze zullen wel gedacht hebben dat als je genoeg stroom kunt aftappen voor je wietteelt, dan kun je ook een paar MB’s voor ons opslaan.

Google heeft een datacentrum in Noordoost-Groningen en Facebook wil er nu eentje in Zeewolde. Alsof ze zich afgevraagd hebben waar er eigenlijk nooit iets gebeurt en waar ze dus wel wat stroom over hebben. Naast dat ze werkgelegenheid bieden, vragen dit soort datacentra nogal wat stroom. Er is uitgerekend dat met de twintig datacentra, waar het kabinet nu op rekent, de datacentra 10 procent van alle stroom in Nederland opmaken.

Heel boos

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

En nu kun je heel boos op Facebook of Google worden, maar ze gebruiken zo veel stroom omdat wij er zo veel op zitten. Als wij niet zo veel saaie berichtjes posten die nog saaier zijn dan de Eemshaven en Zeewolde samen, dan was dat datacentrum helemaal niet nodig. Zo kun je ook heel boos op de boeren worden omdat hun koeien zo veel co2 uitstoten, maar als wij nu eens wat minder vlees zouden eten dan hoeven die boeren ook niet zo veel koeien te houden.

Mijn dochter is sinds een tijdje vegetariër. Zelf heb ik het idee dat ze dit doet om mij te pesten, maar zelf zegt ze dat ze dit voor de dieren doet. Ik heb haar al uitgelegd dat als we de dieren niet opeten, die dieren dan ook helemaal niet geboren worden. Nu vindt ze me nog stommer.

Belastinginspecteur

We zijn er tegenwoordig heel goed in om ergens tegen te zijn zonder de consequenties van de gevolgen ervan te willen dragen. Dus of we stoppen met social media en zoekmachines of we verwelkomen Facebook en Google met open armen. Ik zeg het laatste. We heten ze van harte welkom. Namens de belastinginspecteur.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7292585). © Jaarbeurs IT Media.

6,2


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.