Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Slaatje uit slaan

 

Jacob Spoelstra

Er is een stichting opgericht om een collectieve schadeclaim tegen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in te dienen wegens het lekken van data. De eisers vinden dat ze schade hebben ondervonden. Of in ieder geval: dat ze hier een slaatje uit kunnen slaan.

Als je mee wilt doen, dan kun je je gegevens achterlaten op de website van de stichting die, by the way, helemaal volgepropt is met cookies. De gegevens die je daar achterlaat, zijn dezelfde gegevens die ook bij de GGD zijn gelekt. Ik zou het wel lachen vinden als deze gegevens ook op straat komen te liggen.

Stel klunzen

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Ik vraag me bij dit soort acties altijd af waarom ze dit zouden doen. Om ze bij de GGD nog even extra te laten weten dat ze dom bezig zijn geweest? Natuurlijk werken op de ict-afdeling van de GGD een stel klunzen. Bij Capgemini noemen ze dat soort mensen ‘prospects’, maar dat weten die medewerkers zelf ook wel. Als je op de ict-afdeling van de GGD werkt, weet je ook wel dat je niet de beste ict’er van de westerse wereld bent.

Dus wat schiet je op met zo’n proces tegen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport? Wat je krijgt zijn dure proceskosten, de financier van de stichting gaat er met het grootse deel van de pot vandoor en de claim wordt uitbetaald met belastinggeld. En wie moet dat betalen? O ja, wij! Dezelfde mensen die de claim hebben ingediend. Want laten we niet vergeten dat je zelf de overheid bent.

Geen belastinggeld

Wat ik mij ook afvraag, is waar de stichtingen zijn die Google, Facebook of Apple gaan aanklagen. Daar valt nog wel wat schadevergoeding te halen. En het is dan niet van ons 'eigen belastinggeld', want dat is daar niet te vinden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7285137). © Jaarbeurs IT Media.

8,3


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.