Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Windows hetzelfde

 

Jacob Spoelstra

Binnenkort wordt Windows 11 gelanceerd. Ik moet daar altijd even om lachen omdat iemand de beslissing heeft genomen om het Windows 11 te noemen. Daar is over vergaderd. Ik had het humor gevonden als ze het Windows Pfizer of Windows AstraZeneca hadden genoemd. En dan met de slogan: ‘Virusvrij toegang tot al je apps’.

Ze geven het een nieuwe naam omdat je dan denkt dat je achterloopt en dat je met Windows 10 werkt met oude rommel. Dat je ineens heel veel niet kunt wat anderen wel kunnen. Of nog erger, er valt straks allemaal functionaliteit uit. Kun je ineens niet meer printen. Terwijl heel veel nieuwe versies niet meer behelzen dan een nieuw uiterlijk en wat bugs die zijn opgelost. Dat nieuwe uiterlijk was niet nodig geweest en de bugs had je met een simpele update kunnen installeren.

iPhone 13

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Microsoft zelf ziet het wel allemaal als een pluspunt, want ze geven zelf aan: ‘Het nieuwe ontwerp en de nieuwe geluiden zijn modern, strak en mooi en brengen je een gevoel van rust en gemak’. Dit klinkt alsof Windows 11 een nieuwe badkamer is.

Wat dat betreft gaat Microsoft steeds meer op Apple lijken. Een nieuwe versie, dat heeft, behalve functionaliteit wat al drie jaar op de goedkoopste Huawei beschikbaar is, ook niet meer om het lijf dan een nieuwe naam en wat andere kleurtjes. Binnenkort komt de iPhone 13 uit, let op mijn woorden.

Complotten

Maar hoe ver kun je hiermee doorgaan? Zouden we ook ooit een Windows 192 krijgen? Ik vrees van wel. En waarschijnlijk ziet het er net iets anders uit dan Windows 191, moet je nieuwe hardware kopen omdat het anders te traag is en is het niet compatible met applicaties die nog werken met Windows 190 en ouder. Ik geloof niet in complotten, maar dit is er wel eentje.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7241498). © Jaarbeurs IT Media.

7


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.