Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Draaiknop

 

Jacob Spoelstra

Soms wil je gewoon een knop waar je aan kunt draaien. Deze week bijvoorbeeld midden in onze vakantie in Frankrijk in onze nieuwe auto, waar de fabrikant had bedacht dat je alles via een touchscreen kunt bedienen. Super handig natuurlijk, behalve als het touchscreen-schermpje het programmaatje van de airco niet goed laadt.

Daar zit je dan, in je nieuwe auto waarvan de airco niet goed werkt. Ineens zijn er nog maar twee standen mogelijk met de airco: of de poolkappen smelten of de rayonhoofden komen bijeen in Friesland. Vorig jaar ging de airco echt kapot, maar nu was het gewoon een softwarefout.

Net als de douche

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Waarom moet alles bestuurd worden met software? Met gewoon een draaiknop voor harder en zachter waren we dik tevreden. Waarom doen we het niet gewoon net als in de douche: een knop voor koud en een knop voor warm water? Ik hoef de temperatuur niet te bepalen met drie cijfers achter de komma.

Het ergste was nog dat ik voor de vakantie het touchscreen-scherm net iets te trots aan mijn vrouw had laten zien. Zij vroeg toen al direct waarom er niet gewoon knoppen in deze auto zaten.

Apple-rommel

En nu moest ik dus nu niet naar een garage bellen, maar naar een helpdesk. Die gaf natuurlijk het advies om alles een keer opnieuw op te starten. Het standaard antwoord van elke helpdesk. Les 1 op de itil-cursus. En het erge was, het werkte ook nog. Tenminste, voor die ene keer. Ik ben nu de hele dag de auto opnieuw aan het opstarten, net zo lang tot het programmaatje van de airco het doet. Zodra ik terug in Nederland ben gaan ze een nieuwe update installeren. En waar ik dus heel erg bang voor ben, is dat zodra de update is geïnstalleerd de auto ineens de helft trager is. Net zoals met al die Apple-rommel die ik heb.

Ik wil mijn knoppen terug!

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7227746). © Jaarbeurs IT Media.

6,4


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.