Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: XP

 

Jacob Spoelstra

Waarom zit er geen houdbaarheidsdatum op een ict-product? Net als bij een pak melk. Zodra je er achter komt dat je melk zit te drinken en je ziet vanuit je ooghoeken dat de houdbaarheidsdatum is verstreken, spuug je het weer uit.

Nu zit er natuurlijk wel een houdbaarheid op ict-producten alleen wordt deze datum er altijd halverwege pas op gezet. Meestal zodra de nieuwe versie klaar is. Of ja, houdbaarheidsdatum? De leverancier zegt doodleuk: ‘Oh, ja trouwens, we stoppen met de ondersteuning van dat product waar je zo veel geld voor hebt betaald en we staan niet meer in voor de veiligheid. Ik zou maar snel overstappen naar onze nieuwste versie tenzij je van een gokje houdt’.   

De houdbaarheid stopt omdat leveranciers hun nieuwe oplossingen aan de man willen brengen. In auto’s zit ook steeds meer software. Nog even en we gooien auto’s weg omdat het besturingssysteem niet meer wordt ondersteund.

Leveranciers behandelen hun klanten alsof ze al vier uur lang op een terras zitten en alleen een bakje koffie hebben besteld. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je heel lang met een product doet. Je moet zo snel mogelijk weer een nieuwe kopen. Vraag maar Apple, die verandert elk jaar een knopje aan de iPhone en presenteert dit in een anderhalf durende show alsof er nu zonnepanelen op zitten die naast je mobiel ook je hele straat voorzien van groene stroom.

Next generation software

Je moet meegaan met de tijd. Maar vragen wij om die snelle ontwikkelingen? Niet altijd, want anders bleven we maar niet stug Windows XP gebruiken. Ict-bedrijven adverteren graag met ‘Next generation software’, maar er zijn heel weinig software programma’s die een generatie mee gaan.  

Waarom is Microsoft niet gewoon trots op het feit dat het zestienjaar oude XP nog steeds wordt gebruikt? Miele adverteerde vroeger dat hun wasmachines dertig jaar meegingen. Er was geen betere. Er zat dan ook weinig software op.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6046332). © Jaarbeurs IT Media.

7,8


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.