Managed hosting door True

De desktop dood? Mooi niet!

 

"The reports of my death are greatly exaggerated!", zei de Amerikaanse schrijver Mark Twain in de 19e eeuw, in reactie op berichten dat hij zou zijn overleden. Soms lijkt het alsof de industrie de desktop ook al een beetje heeft afgeschreven. Het zijn vooral notebooks en netbooks wat de klok slaat. Maar - net als bij Mark Twain destijds - de desktop is nog altijd springlevend en populair. En met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie en lifestyle, zie ik een mooie toekomst voor de dekstop.

Voor resellers zijn er vier belangrijke gebieden met geweldige omzetkansen voor desktops. Ten eerste zijn er de ‘pc-enthousiastelingen': gamers en hobbyisten die het leuk vinden om aan hun desktop te sleutelen. Zij willen de hoogste prestaties en de nieuwste processors en ze breiden hun pc uit met allerlei extra's. Juist dit segment biedt geweldige omzetkansen, omdat de prijzen en marges van de componenten vaak hoger zijn.
Een tweede interessant segment is ‘lifestyle': consumenten die een krachtige desktop willen voor bijvoorbeeld het afspelen van HD-films op een grote lcd-tv in de huiskamer. Dat apparaat moet er dan echter wel goed uitzien! Voor deze consumenten is de prijs vaak ondergeschikt aan het uiterlijk, wat uitstekende omzetkansen biedt.
Een ander segment is en blijft de zakelijke markt. Hoewel zeker binnen het bedrijfsleven de laptop de afgelopen jaren een grote groei heeft doorgemaakt, is er nog altijd een sterke vraag naar desktopsystemen. Vooral kleinere ondernemingen kiezen vaak minder snel voor een laptop, bijvoorbeeld omdat het risico van diefstal en dataverlies te groot wordt geacht. Deze ondernemers gaan nog steeds voor de desktop, maar dan wel voorzien van de nieuwste technologie voor beheer op afstand.
En tot slot is er de afgelopen tijd nog een heel nieuwe markt ontstaan van nieuwe, ultracompacte desktops. Deze kleine, stille en energiezuinige pc's worden vaak gebruikt voor eenvoudige toepassingen als mailen, browsen en chatten.
Al met al genoeg redenen om te stellen dat de markt voor desktops gezond en springlevend is. En met de nieuwe processors zal de interesse in desktops alleen maar toenemen.
Edwin Peters
reseller channel manager Intel Benelux

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3296692). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.