Managed hosting door True

Column

De periferie centraal!

 

Peripherals heten ze. Al die objecten die een rol vervullen in de periferie. Niet centraal maar bijzaak. In de IT staat de computer immers van oudsher centraal. Alles draaide om de computer. Ongeacht of het nu mainframe was of PC. En toegegeven, de computer is de basis voor onze hele IT-sector.

Niet langer de hoofdrolspeler echter. Want een aantal factoren hebben ervoor gezorgd dat de hoofdrolspeler nu genoegen moet nemen met een bijrol, terwijl sommige peripherals een hoofdrol zijn gaan spelen. Daar zijn meerdere redenen voor. Ten eerste zorgde Moore's Law ervoor dat PC's steeds kleiner en goedkoper werden. De PC werd een commodity. De held was niet langer bijzonder, want er was opeens een hele reeks topacteurs om uit te kiezen. Met alle gevolgen van dien voor de marges in het kanaal.

De tweede factor was de toenemende beschikbaarheid van snelle netwerken. Hierdoor kwam de periferie letterlijk dichterbij. De locatie van de computer en de peripherals maakte niet meer uit. Remote werd net zo centraal en de periferie hield op te bestaan. Wat ook ophield te bestaan was ‘propietary'. Door de komst van standaarden konden peripherals veel aantrekkelijker aangeboden worden en veel goedkoper worden gemaakt, terwijl de afnemersprijs minder snel erodeerde. De peripheral werd daarbij ook nog eens essentieel. Van storage tot en met printers, van camera's tot en met muizen, van UPS tot en met koeling: de peripheral veranderde van nice to have, naar need to have. En dat geldt al helemaal voor het kanaal, want op peripherals is namelijk goede marge te maken, én volume. Geen computer zonder muis, geen datacenters zonder goede koeling. Ik ken genoeg PC-leveranciers die inmiddels meer verdienen aan een MP3-speler dan aan een PC. Het kan verkeren. De peripheral is dus ready for prime time! Bijzaken zijn ook zaken! Hele goede.

Paul Ike
Country Manager APC Benelux

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2471379). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.