Managed hosting door True

Column

Beveiliging als toegevoegde waarde

 

Internet is hard op weg om de eerste positie van e-mail als verspreider van bedreigingen over te nemen. Hoewel internetbedreigingen al jaren bestaan, neemt het aantal aanvallen de laatste tijd schrikbarend toe. Dit komt mede doordat de beveiligingsoplossingen voor e-mailverkeer steeds betere bescherming bieden.

Tel daar de huidige stand van de technologie, het geld dat ermee is te verdienen en de mogelijkheid om specifieke groepen internetters te bereiken bij op, en het zal geen verrassing zijn dat het aantal internetbedreigingen groeit. Sterker nog, in de afgelopen twee jaar was dit 540 procent. Resellers die hun klanten de meest optimale beveiliging willen bieden, selecteren een oplossing dan ook op krachtige e-mail- én internetbescherming. Functionaliteit zoals URL-filtering, Web Reputation en remote beheer zijn in deze van belang.

Ondanks het diverse karakter van online bedreigingen, is er één gemeenschappelijk kenmerk. Een internetbedreiging begint altijd met een trigger om een internetbezoeker te misleiden. Voordat gebruikers het goed en wel doorhebben, is hun pc geïnfecteerd en zijn schadelijke componenten gedownload. De triggers die de infectieketen in gang zetten, worden steeds effectiever. Dit komt doordat hackers gebruikmaken van geavanceerde social engineering-technieken. Zo combineren ze vaak informatie van populaire socialenetwerksites (YouTube, Hyves, MySpace), blogs of forums met technieken als spyware, phishing, pharming (het omleiden van verkeer naar een andere server) of key-logging (het vastleggen van toetsaanslagen).

Proactieve aanpak
URL-filtering kan een goede bescherming bieden tegen internetbedreigingen. Het is dan wel zaak deze gecombineerd in te zetten met technologie voor URL-reputatie. Een dergelijke oplossing gebruikt omvangrijke databases met uitgebreide profielen van bekende, verdachte en zelfs potentiële hackers. De database wordt continu bijgewerkt om de juiste beveiliging te bieden. Deze proactieve aanpak - internetters kunnen tenslotte niet surfen naar (mogelijk) schadelijke websites - zorgt ervoor dat een infectieketen in een vroeg stadium is te doorbreken, waardoor internetbedreigingen minder kans krijgen.

Beheer op afstand
Resellers die het hun klanten echt gemakkelijk willen maken, bieden een dienst aan waarmee ze hun klanten het beheer van de beveiligingsomgeving uit handen nemen. Resellers brengen met een beheerdienst voor beveiliging dienstverlening naar een hoger plan terwijl ze hun winstgevendheid vergroten. Goede remote beheeroplossingen bieden centraal beheer, waardoor resellers minder tijd kwijt zijn aan operationele beheertaken. Hierdoor maken ze capaciteit vrij voor activiteiten die meer marge opleveren. Bovendien is het mogelijk de clients van meerdere klanten tegelijk te beheren. En dat betekent lagere kosten per klant. Alleen als resellers goed inspelen op de verschuivende aard van bedreigingen, kunnen ze hun toegevoegde waarde laten zien. Als ze daarnaast ook nog hun omzet stimuleren, is iedereen ermee geholpen.

Peter Dalvinck
Regional Director Benelux bij Trend Micro

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2261809). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Ben zelf 35 atief geweest als security officer je hebt tegenwoordig een trusted adviser nodig, iemand waarop je kan vertrouwen. Bij de vorige organisatie waar Patrick werkte hadden we dat gevonden in Arnoud Hablous en Patrock Dalvinck. Deze beide personen zijn bij deze organisatie weggegaan om de zelfde reden; ze kunnen er niet meer doen waar ze goed in in zijn veel verkopen en tevreden klanten hebben.

Ik weet zeker dat Patrick Dalvinck bij Trend weer een partij heeft gevonden waar hij zeer veel klanten op een goede en duidelijk manier kan adviseren. Ik adviseer hem dan ook om zijn beste sales manager Arnoud van toen er weer bij te halen.

Heel veel succes en ik hoop jullie samen weer veel business te kunnen geven.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.