Managed hosting door True

Column

25+1

 

Vorig jaar was het 25-jarig jubileum van de computer. Een mijlpaal. Bouwers als IBM gooiden de handdoek in de ring. Ook in ons land stopten grote computerbouwers met hun eigen fabricaat. Waarom, zou je jezelf vragen. Het antwoord is simpel; de marges staan onder druk. De computercomponenten zijn goedkoper geworden. De Amerikaanse dollar, de valuta van de wereldwijde ict-componentenhandel, heeft nog maar 60 procent van zijn waarde. Het resultaat is dat veel bedrijven zich met de helft van het jaarlijks verworven kapitaal moeten bekostigen. Daarnaast zijn de kosten van het zakendoen fors gestegen (kijk maar eens naar het minimumloon). Tel daarbij op dat de computer niet alleen meer het terrein is van de ‘pure' it-bedrijven is en je hebt een uitdaging.

Wat is hieraan te doen? Schaalvergroting is het meest gehoorde antwoord. Logisch, meer verkopen lost het probleem van de verminderde inkomstenstroom toch op? Persoonlijk zie ik het als een dood spoor. Aan alles komt immers een einde. Zo ook aan jaar-op-jaar groei. Extra verkoop vraagt ook om extra mankracht en overige bedrijfsmiddelen. Denk aan voorraden, bedrijfsruimte en administratie.

Outsourcing is antwoord twee. Zo wordt het bouwen van het systeem verplaatst naar lagelonenlanden of simpelweg gekozen voor een voorgebouwd systeem. Het probleem van voorgebouwde systemen, de zogenaamde A-merken, is dat het onderscheidende vermogen van het verkopende bedrijf al snel daalt naar nul. Wie kent er niet de top-5 op sites als kieskeurig.nl, producten die worden aangeboden tegen inkoop? Wil je daarmee concurreren?

De beste optie is om te zorgen voor een goede klantenrelatie en deze optimaal te benutten. Veel van de zakelijke klanten hebben een vast administratiekantoor, verzekeringsagent en advocatenkantoor. Als het ict-bedrijf in dit speelveld wordt opgenomen, verkoop je de hardware in combinatie met diensten. In combinatie met een serviceovereenkomst wordt de relatie permanent.

Voor mij wordt 2007 het jaar 25+1; het jaar van de MSP!

Olaf Pas
Quibus Computers enzo

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1906371). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.