Managed hosting door True

What to know about multi-cloud load balancing

 

We leven in een multi-cloud wereld. Een volkomen logisch gegeven. Grote organisaties hebben applicaties nodig die gebruikers over de hele wereld kunnen bedienen. Hybride en multi-cloud omgevingen geven organisaties de keuze en flexibiliteit in hun infrastructuur.

Waarom zou u besluiten uzelf in te sluiten in één datacenter of één enkele cloud? Het idee van multi-cloud is veelbelovend, maar kan uitdagend worden als het gaat om productie. Zeker in het geval van load balancing en web application firewalls. Wat moet u weten om uw multi-cloud ambities waar te maken?

Bevooroordeeld tegenover onpartijdig

"Elke applicatie zou elke dienst kunnen gebruiken in elke cloud."

Multi-cloud houdt in dat de aanwezige applicaties en ondersteunende diensten onpartijdig moeten zijn ten opzichte van de infrastructuur. Elke applicatie zou elke dienst kunnen gebruiken in elke cloud. Maar dat is niet hoe de meeste load balancers opereren, die zijn bevooroordeeld over hoe en waar ze functioneren. Sommige load-balancers, zoals AWS’ elastic load balancers (elb), zijn verbonden aan de cloud van de vendor. Het is een geïntegreerde oplossing die gebruikt kan worden voor applicaties die draaien in een AWS-omgeving. Maar als je besluit een applicatie te migreren naar een andere cloud of datacenter, zal de elb niet volgen.

Traditionele load balancers, vaak gekoppeld aan hardware, zijn complexer. Als u applicaties in de cloud wil uitrollen met een hardware load balancer heeft u een virtual appliance nodig. Die moet een unieke configuratie krijgen voor elke afzonderlijke cloud of datacenter waarin hij draait. Dit neemt de flexibiliteit weg die de multi-cloud infrastructuur juist zo aantrekkelijk maakte. Software load balancers zijn onbevooroordeeld. Ze draaien op ‘bare metal’, virtual machines en containers in elk datacenter en in elke cloud. Het is één en dezelfde oplossing voor alle applicaties, in welke omgeving dan ook.

Meerdere clouds versus multi-cloud

Taal is in dit geval van cruciaal belang. Traditionele load balancers claimen te werken in elke cloud. En dat is ook zo. Maar in is niet per definitie goed. Het betekent dat een virtuele appliance vast zit in die specifieke cloud. Wil u uw load balancer gebruiken in een tweede cloud? Dat kan, maar alleen in die cloud. Er is geen sprake van verbinding, communicatie of controle tussen deze twee applicaties. U heeft twee losse clouds die apart moeten worden beheerd. Er is dus een significant verschil tussen meerdere clouds en multi-cloud.

Nogmaals, taal is belangrijk. Software load balancers daarentegen zijn niet beperkt tot appliances, dus ze opereren over meerdere clouds en worden beheerd vanuit een centrale controller. Hiermee is het mogelijk om meerdere applicaties te draaien in verschillende clouds én private omgevingen, daadwerkelijk multi-cloud. Maar hoe zorgt u in multi-cloud voor soepele orkestratie?

Automation versus handmatige input

"Het aantal applicaties en eindgebruikers groeit exponentieel, waardoor er een enorme stuwkracht voor cloud en multi-cloud adoptie ontstaat."

Er zijn steeds meer it-voorzieningen nodig. Het aantal applicaties en eindgebruikers groeit exponentieel, waardoor er een enorme stuwkracht voor cloud en multi-cloud adoptie ontstaat. Daarbovenop gebruiken it-teams automation om te schalen en zo te voldoen aan de vraag en ontwikkelaars te voorzien van self-service voorzieningen. Met automation bent u zo zwak als de zwakste schakel. En met traditionele load balancers betekent dit heel zwak. Vaak duurt het een paar dagen voor deze beschikbaar zijn voor ontwikkelaars. Dat duurt veel te lang. De cloud is gebouwd voor automation en elastische schaal. Uw applicaties en business zijn er van afhankelijk. U kunt niet toestaan dat load balancers de bottleneck zijn in uw multi-cloud-omgevingen.

Door te werken met software load balancers bent u verzekerd van integratie met private en public cloud providers en kunt u uw intenties voor de applicaties aangeven. Dan doet de software de rest. Deze load balancers schalen mee met applicaties, in elke cloud. Handmatige scripts zijn overbodig, het systeem weet wat er moet gebeuren.

Wat moet u weten

Twee clouds zijn beter dan één. Maar dat gaat alleen op als uw applicaties de diensten en voorzieningen krijgen die ze nodig hebben om te presteren. Organisaties kunnen het zich niet veroorloven om bevooroordeelde load balancers te hebben die de multi-cloud initiatieven door de war schoppen. Het is belangrijk om een load balancer te vinden die onpartijdig is ten opzichte van de onderliggende infrastructuur, in elke omgeving kan draaien en automation omarmt. Alleen dan kunnen uw applicaties de snelheid van uw business bijbenen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6462630). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.