Managed hosting door True

Tsunami van verandering in netwerkbeveiliging

 

De toekomst van netwerk security is in de cloud. De contouren van bedrijfslocaties vervagen en applicaties en services worden meer en meer geleverd vanuit de cloud. Waar de grote veranderingen plaatsvinden en welke uitdagingen opgelost worden met netwerksecurity in de cloud leest u hier.

Steeds meer cloud geleverde apps worden wereldwijd gebruikt door gebruikers op mobiele apparaten. De realiteit is dat eindgebruikers applicaties lang niet altijd overal veilig kunnen consumeren. Met als belangrijke reden dat het netwerk en de netwerkbeveiligingsarchitecturen verouderd zijn, feitelijk omdat zij niet cloud native zijn.

Merkonafhankelijk

"Grote wereldwijde securitysoftwareaanbieders zijn over het algemeen gewend om 'koop meer van wat wij bieden' te prediken"

Gartner zegt het volgende: 'In een moderne onderneming zijn gebruikers, apparaten, applicaties en clouddiensten overal. Daarom moet veilige toegang ook overal mogelijk zijn'. Dit vraagt optimale flexibiliteit, beschikbaarheid en toegankelijkheid van netwerken en hun beveiliging.

Grote wereldwijde securitysoftwareaanbieders zijn over het algemeen gewend geweest om 'koop meer van wat wij bieden' te prediken. En dat zien we nu nog steeds gebeuren. Deze aanbieders stappen nu en masse over naar levering vanuit de cloud. Echter gaat het hier vaak nog steeds over hun oorspronkelijke on premise beveiligingssoftware, die nu dan in de cloud draait. Maar is dat dan de juiste oplossing? Het is in elk geval niet cloud native, maar een beetje zoals dvd-spelers in een datacenter plaatsen en het vervolgens een Netflix-service noemen. U koopt slechts een virtueel exemplaar van wat u jarenlang al had.

Als meerdere gebruikers toegang moeten hebben tot vele apps vanuit multi cloud-omgevingen dan zal er ergens een monitoringsysteem moeten zijn die bewaakt tegen bedreigingen in de vorm van malware. Hoe meer organisaties wereldwijd overstappen naar saas-applicaties, zoals Microsoft Office 365, hoe groter de vraag om de digitale veiligheid internationaal te garanderen. Zeker voor de cio’s van internationaal opererende ondernemingen is dit een steeds grotere uitdaging.

Conclusie

Grote organisaties die de cloudbeveiliging structureel goed willen inrichten, hebben daar een speciaal gebouwde architectuur voor nodig. In een eerder blog toonde ik al de video waarin duidelijk wordt gemaakt dat blijven voortbouwen op huidige internationale netwerkstructuren niet alleen kostbaar en complex is, maar ook de digitale veiligheid niet ten goede komt.

Ronald Ostendorf, eigenaar Netso

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6893163). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.