Managed hosting door True

MWC in Barcelona voelde als vanouds

Samengevat: 'het was verrassend dat er geen verrassingen waren'

 

Computable Expert

Jan Buis
Vice President Business Development, Genexis Netherlands BV. Expert van Computable voor het topic Infrastructuur.

Het Mobile World Congress (MWC), dat van 27 februari tot en met 2 maart in Barcelona plaatsgreep, voelde vertrouwd. Alsof er geen Covid-19 was geweest, het moment dat je aankwam op het vliegveld, in de taxi, uit de metro tot voor aan de zuid-ingang; het was echt als vanouds.

Natuurlijk waren er ook dingen veranderd. De verbetering zat hem bijvoorbeeld in het toegangssysteem, wat voor een brildrager bij het aanmelden enigszins problemen gaf, maar tijdens de rest van de show vlekkeloos verliep.

Bij een collega van mij was haar telefoon gestolen (Barcelona laat zich groeten), die kreeg pas door haar iPad via mijn telefoon weer connectie met het internet om de toegang te regelen; hybride papier/digitaal zou voor dit soort gevallen een mogelijkheid moeten zijn.

Het was druk in de hallen, maar niet te druk. Ik heb zelden in een rij gestaan (ook niet bij de vele restaurants). Ik heb zelden (eigenlijk nooit) aan de buitenkant van een stand gestaan waar een innovatie werd gepresenteerd. Er was geen geschreeuw om iets nieuws; zoals 6G, Wi-Fi 7, etcetera.
Eenmaal in je afspraak kwamen de ontwikkelingen (vaak verstopt in de software) tevoorschijn. Iedereen was druk bezig zijn 'nieuws' te verstoppen.

Eigenlijk niet verbazend, maar toch verrassend is hoe groot de Chinese vendoren uitpakten. Ik vermoed dat dit een van de weinige shows buiten Azië is waar dat nog kan. Aan de andere kant lieten ook de grote Scandinavische spelers zich duidelijk zien.

Ik vind het al jaren prettig om de oranje tulp van de NL-stand te zien. Al was die stand vergeleken met andere landenvertegenwoordigingen best klein. Dat we ons niet groter presenteren voor een land dat digitalisering en startups hoog in het vaandel heeft, is vreemd.

Vanuit mijn business was het een verrassing dat Broadcom geen stand had en alle concurrenten/collega's well. Dat zoemden ook door in de gesprekken die ik opving.

Afsluitend, het was weer geweldig om bekende gezichten te zien en juist ook weer vele nieuwe te ontmoeten. Het weer in Barcelona had zich aangepast aan de oude CeBIT-beurs in Hannover (in maart): koud (vriespunt) in de morgen en in de loop van de dag een heerlijk zonnetje. Zonder twijfel heeft het MWC zijn status in de wereld weer waargemaakt en zal er vermoedelijk volgend jaar wel weer een nieuwe editie volgen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7477049). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Mobility

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.