Managed hosting door True

Met autonome technologie vechten tegen klimaatcrisis

 

De voorbije maanden zijn wereldwijd landen getroffen door overstromingen. Sommige waren catastrofaal, met dodelijke slachtoffers en wijdverspreide schade tot gevolg. Alleen al in Europa kwamen meer dan tweehonderd burgers om bij de natuurrampen. Dringende actie is nodig om nog meer slachtoffers en andere verwoestende consequenties te voorkomen.

Hoewel we de tijd niet kunnen terugdraaien kunnen we wel collectief de impact van onze acties terugdraaien. Het samenbrengen van technologie en mensen is hierbij de sleutel.
Om doeltreffend te kunnen reageren op klimaatgebeurtenissen, zoals overstromingen en branden, hebben instanties, steden en in sommige gevallen verschillende landen een gecentraliseerde communicatie-infrastructuur nodig, die veilig, intelligent en betrouwbaar is om een succesvolle samenwerking mogelijk te maken.

Een platform voor het beheer van crisissituaties kan namelijk informatie over kritieke gebeurtenissen ontvangen via sensorsystemen op het gebied van cyber, it, weer, fysieke veiligheid en internet of things (iot). Zodra een crisis is geïdentificeerd, kan het vooraf gedefinieerde alarmeringsprotocollen oproepen om de juiste reactieteams bijeen te brengen om gezamenlijk te reageren.

Zodra deze vervolgstappen zijn vastgesteld, is het platform te gebruiken om de communicatie met de doelgroepen tot stand te brengen via vooraf geconfigureerde communicatiekanalen, waarbij rekening wordt gehouden met de veiligheid van personen en situationele informatie wordt verzameld naarmate de crisis zich ontwikkelt en doorloopt tot in de herstelfase.

Het omarmen van nieuwe technologie voor incidentplanning en crisisrespons, die gebruikmaakt van een reeks persoonlijke en publieke leveringsmethoden, tweerichtingsverkeer is en meerdere gegevensbronnen samenvoegt, verbetert de respons en veerkracht en helpt levens te redden.

Prioriteit op preventie

"Deze technologie├źn verzamelen voortdurend grote hoeveelheden gegevens en ondernemen op basis daarvan intelligente actie"

Als samenleving die leeft met de gevolgen van klimaatverandering, moeten we beginnen autonome technologieën in te zetten om openbare veiligheid mogelijk te maken. Technologieën die de omgeving monitoren op tekenen van dreigend gevaar, zoals overstromingsgevaar, en gemeenschappen proactief waarschuwen voor risico's zodat tijdig actie is te ondernemen. Deze technologieën verzamelen voortdurend grote hoeveelheden gegevens en ondernemen op basis daarvan intelligente actie.  

De doelstellingen die wij als wereldgemeenschap op het gebied van klimaatverandering moeten bereiken, voor onze veiligheid en die van toekomstige generaties, zijn ambitieus. In dit digitale tijdperk moeten we snel evolueren naar de toekomst van het beheer van noodsituaties, waarin realtime-communicatie op een veilige manier verbinding maakt met elk eindpunt.

(Auteur John Schaap is senior director Benelux & Nordics at BlackBerry.)

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7265676). © Jaarbeurs IT Media.

2,3


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.