Managed hosting door True

Flexibiliteit bepaalt toekomstig succes van bedrijven

 

‘Kan ik flexibel werken? En kan ik mijn eigen tijd indelen?’ Deze vragen komen steeds vaker voor in sollicitatiegesprekken. In slechts twee jaar tijd is flexibiliteit een integraal onderdeel van ons arbeidsleven geworden, en veel bedrijven gebruiken hybride arbeidsvoorwaarden als onderdeel van hun concurrentievermogen bij het aantrekken van nieuw talent.

Deze flexibiliteit moeten it-oplossingen ook hebben. Managers moeten zichzelf de vraag stellen of de it-oplossingen flexibel zijn. Want terwijl flexibele werkvoorwaarden belangrijk zijn met betrekking tot werknemers, zijn flexibele it-oplossingen cruciaal om concurrerend te blijven als bedrijf.

Het is voor bedrijven lastig om alle technologische ontwikkelingen bij te houden. Bedrijven moeten daarom kijken welke it-systemen ze in house nodig hebben en welke oplossingen ze daarnaast kunnen inzetten. De laatste jaren zijn er veel serviceoplossingen beschikbaar die bedrijven hierin kunnen helpen. Denk aan software-as-a-service, device-as-a-service en everything-as-a-service. Bedrijven krijgen meer financiële flexibiliteit met zo’n oplossing, omdat een bedrijf geen grote eenmalige investeringen hoeft te doen, maar licenties en producten naar behoefte kan aanpassen. Naast het financiële voordeel zorgt een serviceoplossing voor een beter concurrerend vermogen.

Vaardigheden, veiligheid en technologie

"Door serviceoplossingen kan elke type bedrijf gaan ‘shoppen’ om een goed technologiepakket samen te stellen"

Via de serviceoplossingen kunnen bedrijven ook toegang krijgen tot vaardigheden, veiligheid en technologie die voorheen moeilijk toegankelijk of zelfs ontoegankelijk waren. Denk aan ai, supercomputers en edge computing, waarbij externe deskundigen zorgen dat de systemen werken en het bedrijf alleen verantwoordelijk is voor de verwerking en analyse van gegevens. Zo kunnen zij zich concentreren op andere zaken, zoals het aantrekken van personeel, en tegelijkertijd vooroplopen in de technologische ontwikkeling.

Een goed voorbeeld hiervan is de grote hoeveelheid aan elektrische auto’s. In deze auto’s zitten veel meer sensoren en dat betekent dat er een grotere behoefte is aan nieuwe competenties. Hier hebben flexibele werkplekken en it-systemen fabrikanten in staat gesteld een beroep te doen op virtuele teams in plaats van ter plaatse werknemers aan te nemen op de plek waar de auto's worden geproduceerd.

Door serviceoplossingen kan elke type bedrijf gaan ‘shoppen’ om een goed technologiepakket samen te stellen, van supercomputers tot cloudsystemen. Zonder dat het bedrijf riskante financiële investeringen moet doen of het risico loopt vast te zitten aan technologieën die voortdurend evolueren. Deze flexibiliteit is nodig om concurrerend te blijven in eigen land, maar ook daarbuiten. Flexibiliteit mag dus niet worden vergeten als we kijken naar it-oplossingen.

(Auteur Jeroen Hagen is sales manager Infrastructure Group bij Lenovo.)

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7418946). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.