Managed hosting door True

Succes door teambuilding, netwerken en sport

 

Channelweb Expert

Danielle Evers
Directeur, ICTWaarborg. Expert van Channelweb voor het topic ICT-branche.

Om als bedrijf succes te behalen, moet je niet blind gaan staren op uitkomsten. Natuurlijk tonen uiteindelijke cijfers aan of alle doelstellingen zijn behaald en waar verbetering mogelijk is, maar het is nog belangrijker om te kijken naar de input. Wanneer je dat doet, zit je aan het begin van het proces, waar verandering mogelijk is.

En dit begint altijd bij de menselijke factor: de collega’s die allemaal hard werken om meerwaarde te bieden voor klanten, goede resultaten te bereiken en het bedrijf te laten groeien. Met deze focus in het achterhoofd, zijn er volgens mij (in ieder geval) drie factoren van belang om als ict-bedrijf succes te behalen: teamgeest, gezondheid en samenwerking binnen de branche.

Teamgeest

Om als team productief te kunnen zijn en uiteindelijk mooie resultaten neer te kunnen zetten, is teamgeest van groot belang. Een sterk team communiceert beter en vertrouwt elkaar meer. Allebei belangrijke factoren voor succes. Wanneer je op een fijne manier met elkaar communiceert en ook op een kritische blik naar elkaars werk durft te kijken, haal je het beste uit elkaar. Verder is het cruciaal om alle neuzen dezelfde kant op te hebben staan. Een team moet een gemeenschappelijk doel hebben en ernaar streven dit doel te behalen.

Gezondheid

Gezonde collega’s zijn minder vaak ziek en ze zijn productiever. Op die manier kan gezondheid daarom ook een positief effect hebben op het succes van een bedrijf. Helaas wordt het belang van deze succesfactor nog weleens onderschat door werkgevers en kan een kantoorbaan zelfs lichamelijke klachten opleveren. Sporten is daar een mooie remedie tegen. Bovendien kan sport ook nog eens de teamspirit vergroten wanneer je dit als bedrijfsteam met elkaar doet. Twee vliegen in één klap dus.

Samenwerking

Tot slot dan de samenwerking. Hierbij bedoel ik niet enkel de onderlinge samenwerking binnen een team, maar ook zeker binnen de gehele branche. Uit onderzoek van de Rabobank is al gebleken dat dit de marktpositie van een organisatie in de ict-branche kan versterken. Ook dit is dus een belangrijke factor voor succes en is eenvoudig te realiseren door netwerkevenementen.

ICT Cup

Branchevereniging ICTWaarborg organiseert voor 16 juni 2017 de ICT Cup, een dag voor Nederlandse ict-bedrijven waarin teamgeest, gezondheid en samenwerking centraal staan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5951688). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.