Managed hosting door True

Productinnovatie versnelt marktdynamiek

 

Computable Expert

Kees van den Houten
Country Manager Benelux, Infor. Expert van Computable voor de topics Digital Transformation, ERP en ICT-branche.

De vraag van consumenten naar meer productinnovatie en transparantie, steeds toenemende kwaliteit en regelgeving, strakkere winstmarges, nieuwe kanaalkansen en een dynamisch personeelsbestand zijn slechts enkele van de factoren die de marktdynamiek naar het punt verschuiven waar fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken een frisse kijk moeten hebben op hoe ze zaken doen.

Laten we eens kijken naar die belangrijke onderwerpen die van invloed zijn op alle mensen die betrokken zijn bij het maken en veranderen van producten. Van verkoop en marketing tot ontwikkeling, en van technologie, regelgeving tot productie - hoe innoveert en werkt uw organisatie vandaag?

Zichtbaarheid van projecten en portfolio's is niet langer alleen een managementvereiste, het stimuleert het juiste gedrag en de juiste uitvoering door alle project-teamleden. Deze zichtbaarheid stimuleert de focus op succesvolle projecten en verwijdert afleidingen. Nieuwe en bestaande productontwikkeling kan worden versneld door workflows en samenwerking.

Marge

Wellicht kent u het uit eigen ervaring: een recept of product dat niet op de markt komt vanwege een slechte marge. Een pre-productiekostenanalyse, samen met simulatie en optimalisatie, biedt moderne benaderingen om ervoor te zorgen dat producten tegen de juiste kosten voldoen aan de verkoop-, marketing- en voedingswaarden.

In 2020 blijven fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken fouten maken met ingrediëntenverklaring, allergenen en claims. Alle consumenten verdienen dat hun producten 100 procent correct worden gedeclareerd ongeacht land van verkoop. Is het geen tijd voor u om productnormen volledig in te bedden in uw productontwikkelingsstrategie?

Wanneer partners/klanten (GS1) en consumenten gedetailleerde (technische) informatie over uw producten moeten hebben, is snelheid van essentieel belang. Van samenwerking met leveranciers tot eindproduct en specificatie, naadloze gegevensuitwisseling door integratie neemt de last van hertypen weg en biedt toegang op de juiste plaats en tijd.

Waar begin je als je wilt verbeteren? Een softwareoplossing zoals een product lifecycle management-systeem biedt een oplossing om gegevens en processen in de hele onderneming te verenigen, samenwerkingsprojectbeheer te gebruiken en formules te verbeteren, nieuwe producten sneller te ontwikkelen en te lanceren en honderd procent wereldwijde naleving van de etikettering te garanderen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6887708). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.