Managed hosting door True

Digitale strategie: nadruk op product of personeel?

 

Er lijkt sprake van een verschil in inzicht tussen c-level en operationele medewerkers wanneer het gaat om digitale investeringen. De boardroom pleit voor werving en opleiding van digitaal talent, terwijl op de werkvloer meer animo is voor het verbeteren van digitale diensten en producten. Maar is hier wel sprake van een verschil in inzicht?

Verandering doorvoeren op orkaankracht, het is een treffende samenvatting van de impact die de coronapandemie had (en nog steeds heeft) op organisaties. Een effectieve digitale strategie op poten zetten bleek cruciaal en maakte uiteindelijk het verschil tussen bedrijven die puur aan het overleven waren en organisaties die extra stappen konden nemen en sterker uit de crisis wisten te komen.

Of het einde van de pandemie nu al in zicht lijkt of periodiek blijft opleven, het is voor die organisaties die hun digitale strategie nog niet goed in de steigers hebben staan hoog tijd om hier werk van te maken. Dit is hét moment om veranderingen door te voeren zodat op de middellange termijn niet enkel wordt aangehaakt, maar ook de weg richting groei wordt ingeslagen.

Digitale storm

"Waar in het bedrijf de veranderingen plaats moeten vinden, daarover lijken de meningen te verschillen"

Waar die veranderingen plaats moeten vinden, daarover lijken de meningen te verschillen. Uit het onderzoek 'Nederland in het oog van de digitale storm' blijkt dat operationele medewerkers (‘de werkvloer’) brood zien in digitale investeringen in het effectiever maken van bedrijfsactiviteiten, het ontwikkelen van digitale diensten, platforms en apps, en het creëren van een opleidingscultuur voor digitale functies.

De voorkeur van c-level (‘de boardroom’) ligt daarentegen op het werven van digitale experts en het creëren van een opleidingscultuur. Gevraagd naar waar investeringen het meest noodzakelijk zijn, geven operationele medewerkers meer dan c-level prioriteit aan training.

Deze tweedeling wordt verder ondersteund wanneer gevraagd wordt of met de huidige digitale diensten en producten voldaan wordt aan de verwachtingen van klanten. Operationele medewerkers zijn kritischer ten aanzien van de eigen digitale dienstverlening dan c-level: 23 om veertien procent. Oftewel, van c-level beschouwt slechts een op de zeven het eigen digitale aanbod als onvoldoende.

Oplossing voor hetzelfde probleem

Maar voordat alle alarmbellen afgaan: het lijkt erop dat de aangedragen prioriteiten (werving/training en het verbeteren van digitale diensten en producten) beide een oplossing zijn voor hetzelfde probleem: een tekortschietende digitale positie. Die zorg wordt breed gedeeld binnen Nederlandse organisaties. Zo verwacht bijna de helft het niet te gaan redden zonder een nieuwe, duidelijke digitale strategie.

In dat opzicht is er geen sprake van een fundamenteel verschil van inzicht tussen de boardroom en de operationele afdelingen. Ze leggen alleen allebei de nadruk op een andere plek in het digitaliseringsproces: c-level op de noodzaak van het aannemen van nieuw talent om digitale verbeteringen door te voeren; operationele medewerkers op het verbeteren van het digitale portfolio. Het uiteindelijke doel is hetzelfde: een toekomstbestendige digitale strategie.

Want zoals gezegd, er is al een hoop veranderd gedurende de roerige afgelopen anderhalf jaar. Maar er staan ons nog meer veranderingen te wachten, het zwaartepunt van de digitale storm moet nog komen. De coronapandemie heeft aangetoond dat onder druk alles vloeibaar wordt en het bedrijfsleven goed weet om te gaan met disruptie en verandering. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst, maar met vertrouwen alleen zijn we er nog niet. De combinatie van strategie, talent, vaardigheden en expertise vormt de basis waarop dit vertrouwen kan groeien.

(Auteur Jeroen Kleinhoven is Benelux executive bij AND Digital.)

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7284036). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij AND

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.