Managed hosting door True

Maak roadmap voor cloud-adoptie toekomstbestendig

 

Computable Expert

Peter 'Moos' van de Moosdijk
Bestuurder. Expert van Computable voor de topics Management, Digital Transformation en Internet of things.

De snelheid waarmee organisaties wereldwijd cloud omarmen om - door schaalbaarheid en kosteneffectiviteit - bedrijfstransformatie te bereiken, neemt toe. Volgens voorspellingen van analisten zal in de komende tien jaar meer dan 75 procent van alle bedrijven zijn traditionele datacenters sluiten.

Dit betekent dat uw organisatie zijn weg naar de cloud moet versnellen. Liever vandaag dan morgen, zeker als het de concurrentie wil bijhouden. Maar de markt ontwikkelt zich in snel tempo. Bevat uw roadmap voor cloud-adoptie wel alle componenten om klaar te zijn voor de toekomst?

Op uw weg naar de cloud moet u over meer nadenken dan alleen de gebruikelijke vragen: private, public, of hybrid deployment, het refactoren van legacy-omgevingen voor de cloud, geen disruptieve migraties, governance-problemen en statistieken voor succes. Organisaties moeten verandering altijd een stap voor zijn en een aanpak volgen die het mogelijk maakt om eenvoudig de nieuwste technologieën te integreren en te benutten bij cloud-implementaties.

Denk aan technologieën zoals artificiële intelligentie (ai), machine learning (ml), automatisering, blockchain en internet of things (iot). Organisaties die deze mogelijkheden niet integreren in hun cloud , bevinden zich op een doodlopende weg.

Meer dan schaalbaarheid

Dit betekent dat het slim is om te kiezen voor cloud-implementaties die alle onderdelen van de organisatie met elkaar verbinden. Hierdoor kunnen bedrijven namelijk data genereren, vastleggen, delen en analyseren die bedrijfsbrede inzichten en intelligentie bieden. Dit zorgt op zijn beurt voor nauwkeurige besluitvorming, brengt verborgen waarde aan het licht en stimuleert onbelemmerde innovatie.

Met andere woorden: bedrijven moeten de cloud niet alleen gebruiken met het oog op schaalbaarheid en kostenbesparingen. Juist door hun cloud-strategie af te stemmen op opkomende technologieën kunnen bedrijven zich onderscheiden van de concurrentie. Voorbeelden:

Ai-powered smart search embedden in uw zakelijke transacties: een toonaangevend energiebedrijf maakte gebruik van ai en cognitieve automatisering om een slimme gespreksassistent voor zijn werknemers te creëren. Hierdoor kon het bedrijf miljoenen ongestructureerde documenten opvragen en verwerken en relevante data extraheren, waardoor het betere beslissingen kon nemen.

Industry 4.0 activeren met iot cloud: een wereldwijd opererend ingenieursbureau maakte gebruik van iot-cloud-services om een platform te bouwen dat zijn fabriek verbindt met klanten en leveranciers. Met dit platform kon het bedrijf de voorraad en logistiek optimaliseren en de productiviteit en kwaliteit van zijn producten verbeteren. Zo creëerden ze de 'smart connected factory'.

Deze voorbeelden illustreren hoe organisaties - door het integreren van nieuwe mogelijkheden en technologieën zoals ai, ml, blockchain en iot in cloud-omgevingen - meerwaarde kunnen halen uit hun cloud-applicaties. Denk aan enterprise resource planning (erp), enterprise performance management (epm), supply chain management (scm) of human capital management (hcm).

Vragen?

Met een cloud-strategie die nauw is geïntegreerd met opkomende technologieën kunnen organisaties klanten helpen, de productiviteit van bedrijfsmiddelen en medewerkers verbeteren, de transparantie in de hele waardeketen verbeteren en aan compliance-eisen voldoen.

De vragen die gesteld moeten worden, zijn relatief eenvoudig: kunnen uw cloud-applicaties en -processen eenvoudig worden geïntegreerd met geavanceerde technologieën? Zal uw cloud-strategie uw ai-, ml-, iot-, en blockchain-implementaties versnellen?

Zo niet, dan is het waarschijnlijk beter om een pauze in te lassen en opnieuw te kijken naar uw opties.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6874510). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.