Managed hosting door True

Efficiëntie en performance dankzij hybride cloud

 

Veel bedrijven zetten vaart achter hun adoptie van de hybride cloud. Dat doen ze om hun digitale transformatie verder uit te breiden en zaken als een verspreide workforce te faciliteren – voor meer performance, kostenverlaging en verhoogde efficiëntie. In die context is het niet verrassend dat circa veertig procent van de organisaties wereldwijd een ‘lagere of efficiëntere total cost of it operations’ ziet als de grootste reden voor hun adoptie van de hybride cloud.

Maar wat is nog meer van invloed op de adoptie van de hybride cloud? Waar performance en kosten gelden als grote motivatoren, zijn netwerkperformance en -beschikbaarheid juist flinke obstakels. Organisaties zijn bang dat de organisatorische performance verslechtert als netwerken niet geschikt zijn voor de ondersteuning van een hybride-it-omgeving. Slecht presterende netwerken beperken de voordelen van de cloud door de beschikbaarheid van data en applicaties negatief te beïnvloeden en af te doen aan de gebruikerservaringen.

Naast deze zorgen over performance, wordt van veel it-managers verwacht dat ze services van toenemende kwaliteit leveren, maar wel met minder resources en een tekort aan medewerkers met de juiste vaardigheden. De implementatie van de hybride cloud kan complex zijn en vragen om een hoop tijd, kosten en resources. Daarom kan het slimmer zijn om een partner in de arm te nemen voor hulp bij het ontwerpen, bouwen en beheren van een hybridestrategie. Een partner geeft organisaties toegang tot externe, deskundige bronnen om bestaande vaardigheden aan te vullen of te versterken, en helpt meer inzicht te creëren in de verwachte it-uitgaven.

Gewilde dienst

"De cloud heeft de manier waarop netwerken worden bediend fundamenteel veranderd"

Voor het realiseren van meer efficiëntie wenden organisaties zich tot zowel software defined technologieën als trusted partners. Dat doen ze vanwege de uitgebreide mogelijkheden en de full-stack-oplossingen die ze te bieden hebben. Zeventig procent van de organisaties is op zoek naar risico- en compliance-services om hun hybride-cloudplannen te ondersteunen. Businesscontinuïteit en disaster recovery (64 procent) nemen een tweede plaats in als meest gewilde dienst van partners.

De cloud heeft daarnaast de manier waarop netwerken worden bediend fundamenteel veranderd. Het '2020 Global Network Insights Report' laat zien dat de adoptie van sd-wan jaar-op-jaar toeneemt met 85 procent. Meer dan 58 procent van de onderzoekdeelnemers uit het '2021 Global Managed Services Report' overweegt of ondergaat daarnaast een sd-wan-transformatie.

Belang van beveiliging

De meerderheid (72 procent) van de organisaties werkt samen met systeemintegrators. Een krappe zestig procent heeft gespecialiseerde information security consultants of managed services providers in de arm genomen, waarmee ze het belang van beveiliging in cloud-implementaties onderstrepen.

Momenteel besteedt bijna een kwart van de organisaties meer dan de helft van de it-activiteiten uit aan een serviceprovider. Ongeveer 45 procent van de organisaties besteedt een kwart tot de helft van de it-activiteiten uit. It wordt zo veel uitbesteed omdat het door een groot tekort aan vaardigheden en de complexiteiten rondom het implementeren van een hybride-cloud-omgeving veel efficiënter is om een partner om hulp te vragen bij het ontwerpen, bouwen en beheren van een hybride-cloudstrategie.

Alle cijfers zijn afkomstig uit het 2021 Hybride Cloud Report van NTT Ltd. Het onderzoek is uitgevoerd door 451 Research. Meer informatie over de performance- en efficiency-voordelen van de hybride cloud, en andere onderwerpen uit het rapport, is hier te vinden. De infographic is hier te bekijken.

Auteur: Tom Verkuil, vicepresident managed services bij NTT Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7185830). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.