Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe AI-technologie de basis legt voor een revolutie in de medische wereld en de gezondheidszorg

 

Hulpmiddelen die gebruik maken van kunstmatige intelligentie ontwikkelen zich snel en worden met succes gebruikt in uiteenlopende oplossingen zoals het detecteren van verdachte overschrijvingen, preventieve informatie over mogelijke storingen in telecommunicatienetwerken, of gezondheidsmonitoring op afstand.

In de medische sector dragen kunstmatige-intelligentie-instrumenten bij tot de opbouw en de ontwikkeling van marktsectoren zoals de analyse van testresultaten, diagnose op afstand en de verwerking van medische gegevens. Ze brengen dus niet alleen een revolutie teweeg in het beheerssysteem van ziekenhuizen, maar ook in het leven van individuele patiënten. Dankzij het gebruik van kunstmatige intelligentie maken Comarch-tools het mogelijk artsen en patiënten te ondersteunen, gegevens sneller te analyseren en te diagnosticeren, gegevens en medische kennis beter te structureren, het behandelingsproces te vereenvoudigen, de efficiëntie en kwaliteit van de medische zorg te verhogen en de kosten te verlagen.

Bedrijven in de gezondheidszorg mogen echter niet vergeten hoe belangrijk het is om over technologie te beschikken die voldoende rekenkracht biedt om zulke belastende bewerkingen als AI/ML uit te voeren.

IBM Power Technology, of wat er schuilgaat achter de kracht van innovatie

Om op AI gebaseerde instrumenten zo snel en accuraat mogelijk te laten werken, zijn fysieke apparaten nodig die enorme hoeveelheden gegevens kunnen analyseren. Aangezien snelheid en kwaliteit van kolossaal belang zijn, vooral op het gebied van de gezondheidszorg, is het de moeite waard na te denken over het gebruik van oplossingen zoals IBM Power Systems, die gebaseerd zijn op microprocessoren van de POWER-serie die garant staan voor hoge prestaties. De naam is geen toeval – Power class systemen worden beschouwd als een van de krachtigste IT-platformen ter wereld. Daarom worden ze gebruikt door de grootste bedrijven actief in data-analyse en AI/ML-processen. Comarch-experten ontwikkelen met de hulp van IBM Power-servers hulpmiddelen zoals een algoritmeplatformen voor de analyse van ECG-signalen, een geavanceerde documentclassificator, online medische intelligentie of diagnostische punten op afstand.

IBM-oplossingen zijn, volgens alle testresultaten uit de sector, veel sneller dan die van de concurrentie. Aan de basis van dit succes ligt onder meer het idee van de Power-servers zelf, die sinds hun lancering tot taak hadden een enorm aantal berekeningen uit te voeren. De AI-revolutie toont aan dat het concurrentievoordeel ligt bij bedrijven die technologie kunnen gebruiken om grote hoeveelheden gegevens sneller en efficiënter te analyseren met behulp van goed getrainde neurale netwerken. IBM Power-technologie lijkt de beste oplossing te zijn, aangezien hiermee de training van neurale netwerken tot 4 à 5 maal kan worden versneld, vergeleken met klassieke oplossingen op basis van x86-architectuur.

De cloud kan ook AI aansturen

Een extra argument om IBM Power te gebruiken is het cloudmodel – PowerCloud. Hierdoor wordt deze moderne technologie veel toegankelijker en kan zij worden gebruikt zonder te veel te betalen voor ongebruikte middelen en zonder bang te hoeven zijn dat de rekenkracht op een kritiek moment opraakt. De Comarch PowerCloud-oplossing maakt gebruik van een pay-as-you-go-model en geeft u dus niet alleen meer controle over uw uitgaven, maar stelt u ook in staat kosten te besparen.

Cloud-gebaseerde oplossingen zoals IBM POWER, zoals Comarch PowerCloud, kunnen (meer dan) genoeg rekenkracht leveren om artificiële intelligentie te gaan gebruiken om alle soorten gezondheidszorgdiensten te verbeteren, maar ook om de kosten te optimaliseren.

Als u meer wilt weten over de nieuwste IBM POWER-gebaseerde IT-producten en -diensten en u wilt ontdekken hoe u ze kunt gebruiken om AI/ML-operaties aan te sturen en innovatie in de gezondheidszorg te stimuleren – lees dan ons gratis e-book: WHY HEALTHCARE NEEDS AI [WAAROM DE GEZONDHEIDSZORG AI NODIG HEEFT]
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7250618). © Jaarbeurs IT Media.

Channelweb.nl over Comarch AG Belgian Branch BV

Hele bedrijfsdossier van Comarch AG Belgian Branch BV
 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.