Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Medische data uitwisselen vraagt om continuïteit, betrouwbaarheid én beveiliging

 

Het Deventer Ziekenhuis herbergt ruim 300 bedden en heeft alle basisspecialismen in huis. Jaarlijks worden zo’n 300.000 patiënten opgenomen, voor korte of lange tijd. Patiënten aan wie hoogwaardige zorg geboden wordt door gedreven professionals. Om deze zorg te kunnen bieden, dienen de professionals 24/7 over de juiste patiëntinformatie te beschikken. Dit op efficiënte en veilige wijze.

Het ziekenhuis en de Huisartsen Coöperatie Deventer e.o. zijn een samenwerking aangegaan met Relined Fiber Network en Fujitsu om bovenstaande te realiseren. Samen hebben zij het door henzelf genoemde ‘Sallandnet breedband’ geleverd; een dedicated netwerk, inclusief onderliggende ICT-infrastructuur en werkplekken voor alle aangesloten huisartsen en doktersassistentes. Hiervoor worden de betrouwbare Dark Fiber verbindingen van Relined gebruikt. Fujitsu regelde de aanleg van het netwerk, de aansluiting op het netwerk van Relined en de actieve apparatuur voor het ziekenhuis.

Volgens Marcel Hemels, Head of Support & Service ICT-TD hebben zij veel baat bij dit netwerk: “Maandelijks worden meer dan 11.000 lab-aanvragen volledig geautomatiseerd aangeleverd; foutloos en supersnel. Mede dankzij de verbindingen van Relined maken we de zorg efficiënter”. Dit is dan ook één van de redenen dat het contract onlangs verlengd is met vijf jaar. Deventer Ziekenhuis levert de komende jaren, in samenwerking met Relined en Fujitsu, wederom het ict-netwerk aan de Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken (HCDO).

Meer over deze samenwerking leest u in de klantcase.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6616309). © Jaarbeurs IT Media.

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.