Managed hosting door True

Canon Medical maakt innovatieslag

Implementatie Mobile Iron-platform zorgt voor meer efficiency

 

cloud

De in Zoetermeer gevestigde leverancier van medische, diagnostische apparatuur en visualisatie software, Canon Medical Systems Europe, heeft met de implementatie van het Mobile Iron-platform voor beheer en beveiliging van bedrijfsgegevens, een grote innovatieslag gemaakt. Galton Wolff, it-beheerder bij Canon Medical, vertelt over de meerwaarde van het digitaliseringsproject, waarmee hij vanuit de Nederlandse locatie onder meer mobiele apparaten voor medewerkers van Canon Medical België uitrolt.

‘Voorheen liepen onze engineers en verkopers met dikke ordners vol handleidingen en brochures rond, waarin alles moest worden opgezocht. Door de digitalisering is dat een stuk minder geworden’, vertelt Wolff, die laat weten dat Canon Medical veel grote verkoop- en service kantoren in Europa heeft met ieder weer een eigen manier van gebruik van de Canon-producten. Werkzaamheden kunnen volgens hem dan ook veel efficiënter uitgevoerd worden sinds de implementatie van Mobile Iron-oplossingen. Naast dat ook alle benodigde informatie up-to-date en beschikbaar is. ‘Als we nu iets moeten opzoeken, kost dat vijf minuten. Voorheen was iedereen daar veel meer tijd aan kwijt’, aldus de it-beheerder.

'Het is net als ademen'

Eén van de grootste veranderingen is volgens Wolff toch wel het uitrollen van mobiele apparaten. Daar waar eerst een halve dag nodig was om bijvoorbeeld een notebook gebruiksklaar te maken, kost dat volgens Wolf sinds de overgang naar het nieuwe platform een kleine tien minuten. ‘Het gaat allemaal zo makkelijk, het is net als ademen. Je geeft het apparaat nu aan de gebruiker en hebt er geen omkijken meer naar, al speelt het natuurlijk wel mee dat veel mensen ondertussen bekend zijn met iOS, het besturingssysteem van Apple.’ Een efficiencyslag die volgens de it-beheerder deuren opent voor nieuwe projecten en innovaties. 

Cloud

Vanuit de it-afdeling in Zoetermeer beheert Wolff, samen met nog een collega, de gehele enterprise mobility management-infrastructuur voor alle Europese Canon Medical vestigingen. Iets waarvoor bijna de gehele Mobile Iron-portfolio wordt ingezet. Dit draagt zowel nationaal als internationaal bij aan een efficiënte samenwerking, doordat documenten veilig en eenvoudig kunnen worden ingezien, bewerkt en gedeeld. Ook als op locatie medische apparatuur gemaakt moet worden, is voortaan alle benodigde en actuele informatie beschikbaar. Een uitkomst, zeker als er operaties gepland staan.

Wat de volgende stap is? ‘We gaan nu verdere digitalisatie doorvoeren voor onze brochures en magazines en ik wil ook eens kijken naar het nieuwe Mobile Iron access, een oplossing om via single sign-on data in de cloud te beschermen’, aldus Wolff.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6421346). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.