Managed hosting door True

What to know about 'Upcomping security challenges'

'Kansen ict-kanaal om te schitteren op securitygebied'

 

cybersecurity

Naarmate 2016 vordert valt niet meer te ontkennen dat cyberbeveiliging een van de meest interessante en dynamische markten van dit moment is. De wereld krijgt te maken met steeds agressievere online bedreigingen. Geen wonder dus dat bedrijven steeds meer nadruk leggen op hun beveiliging. Florian Malecki, international product marketing director bij Dell Security, geeft aan wat ons te wachten staat op het gebied van security.

Volgens Malecki kan er met recht worden gezegd dat de branche een voortdurende cyclus van verandering en ontwikkeling doormaakt, gezien de toenemende investeringen in security, de diversiteit aan nieuwe beveiligingsoplossingen en de steeds geavanceerder technieken van cybercriminelen. Malecki: ‘Tel daar de opkomst van wereldwijde cyberspionage en -oorlog bij op en het wordt duidelijk dat zakelijke beveiliging belangrijker is dan ooit. Dit geeft het ict-kanaal kans om te schitteren op securitygebied.’ Malecki geeft de redenen hiervoor op een rij.

Mobiele beveiliging

Volgens Forrester zal het aantal cyberaanvallen op mobiele apparatuur dit jaar verdubbelen ten opzichte van 2015. Gezien het enorme aantal mobiele apparaten dat met het bedrijfsnetwerk verbonden kan zijn, kun je met recht spreken van een serieuze bedreiging. Elke endpoint fungeert als springplank naar de infrastructuur van de organisatie. Het is daarom van cruciaal belang om te beschikken over de juiste beveiligingssystemen, zodat indringers geen kans krijgen. Een oplossing voor de beveiliging van draadloze netwerken die tegelijkertijd ondersteuning biedt voor snelle verbindingen en zonder verstoring van de reguliere bedrijfsprocessen is onmisbaar voor het identificeren van afwijkend netwerkgedrag

Concurrentievermogen

Nu de digitale transformatie steeds meer prioriteit krijgt binnen het bedrijfsleven, groeit het aantal ingangspunten voor hackers. Vooral mobiliteit is een groeiende bron van zorgen. Met de wildgroei van mobiele apparaten die met het netwerk zijn verbonden en de integratie van hybride clouds en andere diensten, is het van cruciaal belang om te beschikken over een oplossing waarmee de volledige ict-infrastructuur centraal kan worden beheerd. Ict-managers moeten het bedrijfsnetwerk van binnen en buiten kennen en in staat zijn om bedreigingen te identificeren en af te slaan op het moment dat die zich voordoen.

Het toepassen van een bedrijfsbreed beveiligingsbeleid binnen organisaties met een heterogene infrastructuur zal voor de broodnodige regelmaat zorgen. Een effectieve bescherming vraagt om een uitgebreide beveiligingsarchitectuur, inclusief beveiliging aan de netwerkrand, gedragsanalyse, detectie- en responsmogelijkheden en traditionele preventieve en afweermechanismen. In de praktijk houdt dit in dat je zowel voor, tijdens als na aanvallen voor relevante beveiliging moet zorgen. Het is zaak om niet alleen indringers te weren, maar ook het netwerk in de gaten te houden om verdachte interne activiteiten te ontdekken:

  • Beschermen: Versterk je verdedigingsmechanismen voordat er aanvallen kunnen optreden. Dit biedt je de beste kansen om datalekken te voorkomen.
  • Detecteren: Zorg ervoor dat je beveiligingsoplossingen in staat zijn om aanvallen effectief te detecteren. Neem in het geval van een aanval snel actie om te voorkomen dat de bedreiging zich binnen je netwerk verspreidt.
  • Ontdekken: Zorg ervoor dat cybercriminelen die toegang tot je netwerken hebben gekregen snel worden ontmaskerd. Stel een actieplan voor incidenten op waarmee je de schade als gevolg van aanvallen tot een minimum kunt beperken.

Tekort aan beveiligingsexpertise

Het tekort aan vakkundig personeel binnen de beveiligingsbranche is op zichzelf niets nieuws, maar wel een aanhoudend en groeiend probleem. Er moet meer worden gedaan om talent aan te trekken. Nu cyberbedreigingen op steeds grotere schaal voorkomen, kunnen channelpartners en -dienstverleners de kloof helpen dichten door hun klanten bij te staan met waardevolle ondersteuning en advies. Door je beveiligingsexpertise op peil te houden met regelmatige deelname aan training- en voorlichtingsprogramma’s kun je jezelf onderscheiden als leverancier met aantoonbare beveiligingsexpertise.

De online wereld breidt zich steeds verder uit. Bijna elke sector en vrijwel elk apparaat is met het internet verbonden of zal dat op korte termijn zijn. Data zijn alom vertegenwoordigd en vormen één van de meest waardevolle bedrijfsbronnen van dit moment. Organisaties die willen meeprofiteren van de analyse van big data hebben echter ook de plicht om persoonsgegevens te beschermen. Nieuwe richtlijnen dwingen bedrijven om op een meer verantwoordelijke manier om te gaan met de bescherming van klantengegevens, en met goede reden. Door een tekort aan vaardigheden en budgetbeperkingen kunnen echter niet alle bedrijven beschikken over een speciaal beveiligingsteam. Voor value added resellers van security-oplossingen, solution builders en solution providers is dit dus een perfect moment om te laten zien wat zij waard zijn.

Over Florian Malecki

Florian Malecki is International product marketing director bij Dell. Hij is vanuit die functie wereldwijd verantwoordelijk voor Dells network security-oplossingen. Eerder werkte hij in het Dell SonicWall marketingteam voor de EMEA-regio.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5785624). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.