Managed hosting door True

Axez koopt back-upspecialist GuardData

 

Handen schudden

Opslag- en netwerkdienstverlener Axez neemt de back-up- en archiveringspecialist, GuardData over. Beide partijen waren al partner van elkaar en boden al gezamenlijk clouddiensten aan op basis van HP Helion en Indica. De bedrijven waren al enige tijd in overleg over een overname, omdat de bedrijven elkaar steeds vaker wisten te vinden bij trajecten voor klanten.

Het Arnhemse GuardData biedt schaalbare datacenterdiensten, archiverings- en back-upoplossingen aan grotere bedrijven en internetdienstverleners. De overname betekent een versterking voor de dienstverlening van Axez. Het bedrijf uit Rijswijk is overigens HP Platinum Converged Infrastructure Partner.

Directeur Rene van Dop geeft aan dat de vergelijkbare open bedrijfscultuur van de twee ondernemingen een belangrijke factor was voor de overname. ‘De samenwerking heeft in de afgelopen maanden een dermate intensieve vorm aangenomen dat de overname een logische vervolgstap is. Soms heb je als reseller de wens en gedachte dat je alles zelf kan. Terwijl de samenwerking met een andere partner juist de krachten bundelt en ervoor zorgt dat je sneller en flexibeler je doelen kan bereiken.’

Onder één dak

Dop geeft aan dat dankzij de overname het voor resellers mogelijk is om hun klanten zonder extra investeringen een combinatie te bieden van HP Converged Infrastructure-projecten en clouddiensten vanuit Nederlandse datacenters. Voor klanten houdt dit in dat zij meer ervaring en expertise onder één dak kunnen vinden. Voor de bestaande klanten betekent dit ook dat zij loyaal kunnen blijven aan hun vertrouwde partner, met de voor hen bekende aanspreekpunten. ‘Daarnaast kunnen dankzij de fusie onze cloudspecialisten hun gehele focus op deze dienst leggen. Mede hierdoor kunnen wij oplossingen aanbieden met hoge sla’s.’

In 2009 verzelfstandigde Axez zich uit de holdingmaatschappij Borghoudt, waaronder ook nog de ict-dienstverleners AAC Cosmos en Itvise vielen. Directeur Van Dop deed toen een management buy-out van de Axez-opslagactiviteiten. 

Na het zetten van de handtekeningen is op het favoriete terras van het team van Axez een fles open getrokken en hebben de partijen geproost op een succesvolle samenwerking. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5439086). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.