Managed hosting door True

Clevir strikt Insight voor verkoop van VDI

 

Super gedaan

It-dienstverlener Insight is een strategische partnerovereenkomst aangegaan met Clevir, leverancier van een geavanceerde gebruiksvriendelijke virtuele werkplek-oplossing. Hierdoor mag Insight de oplossing van Clevir, de Clevir Workspace, nu verkopen binnen Europa. De klanten van Insight zijn met name hosting- en cloud providers.

De werkplekoplossing die Insight door het partnerschap mag verkopen is de Clevir Workspace. Deze oplossing brengt zowel nieuwe als bestaande applicaties naar de cloud. Het partnerschap is speciaal bedoeld voor it-dienstverleners die endpoints willen beheren en hun klanten een vdi willen aanbieden, aldus Frank Hoekstra, vice-president Benelux van Insight. Volgens Clevir is zijn oplossing ook een uitbreiding op het pakket dat Insight al aanbiedt aan verschillende hosting- en cloud providers. Met deze oplossing in zijn portfolio kan Insight bestaande klanten beter bedienen en potentiële klanten makkelijker voor zich winnen.

Het contract tussen Insight en Clevir is voor onbepaalde tijd afgesloten. De twee partijen gaan gezamenlijk hun marketingactiviteiten ontplooien en elkaar ondersteunen in de dagelijkse sales- en supportactiviteiten. Verder zal Insight de logistieke afhandeling van de software op zijn rekening nemen.

Volgens Rein Hoogland, ceo van Clevir, hebben beide partijen dezelfde focus. ‘Zowel Clevir als Insight hebben een sterke Microsoft-focus en in die driehoek kunnen we een sterk portfolio aan cloud-diensten en software in de markt zetten.’ Ook Hoekstra meent dat Insight en Clevir goed bij elkaar passen. ‘Er is een goede klik en samenwerking tussen beide partijen. Ook heeft Clevir een dominante marktpositie wat betreft de schaalbaarheid van hun oplossing en is de oplossing heel stabiel en uniek.’

Daarnaast noemt Hoogland de samenwerking ook strategisch gezien van groot belang. ‘Het omvangrijke netwerk van Insight stelt ons namelijk in staat om onze activiteiten naar andere Europese landen uit te breiden.’

Verschuiving op de vdi-markt

Insight en Clevir proosten op een succesvol partnerschap

Voor de markt betekent deze partnerovereenkomst dat er meer keuze is, legt Hoekstra uit. ‘Ook kunnen wij onze propositie verstevigen ten opzichte van concurrentie.’ Hoogland signaleert dat vooral de vdi-markt in beweging is en dat er verschuiving plaatsvindt van desktop naar werkplek. 'Op deze verschuiving wordt ingespeeld door partners de mogelijkheid te geven onze workspace-oplossing onder hun eigen label aan hun klanten aan te bieden', legt Hoogland uit.

De totstandkoming van deze topdeal is gevierd met een goed glas champagne.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5411864). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.