Managed hosting door True

Technologie

Nederlandse internetsector toont talent

Zes innovatieve projecten mogen kennis delen met de gemeenschap

 

nummer zes

De stille krachten achter de internetverbindingen in Nederland mogen beter zichtbaar zijn binnen de ict-gemeenschap vindt brancheorganisatie ISPConnect. Daarom vindt op 18 september in Ede een symposium plaats waar zes innovatieve projecten bij monde van hun projectleiders en engineers een podium krijgen om hun kennis te delen met de gemeenschap.

Het symposium 6projects is bedoeld voor engineers en projectleiders die graag meedenken over wat zich bevindt onder de oppervlakte van het internet. De organisatie benadrukt dat het evenement gericht is op techniek en kennis en bezoekers geen verkooppraatjes hoeven te verwachten.

Directeur van ISPConnect Simon Besteman zegt in een interview dat er 'voldoende bijeenkomsten en events zijn in de sector, maar dat er eigenlijk niets is voor de mensen die het internet iedere dag aan de praat houden'. Dat wil de organisatie met dit project rechtzetten.

Tientallen projecten

"De projecten zijn door een vakjury kritisch beoordeeld."

6projects kreeg naar eigen zeggen tientallen projecten binnen. Deze projecten zijn door een vakjury kritisch beoordeeld. Uit de inzendingen bleven zes projecten over. Het gaat om:

  • Het automatisch uitrollen van virtuele machines door middel van Ansible/Cobbler. Hier gaat Bart Lageweg van Bizway in op het behalen van tijdwinst.
  • Het bekendmaken van BGP-updates via message-queing door Pim van Stam van de Nationale Beheersorganisatie Internet Providers.
  • Wereldwijd inzichtelijk maken van NLNOG Ring waar admin Martin Pels van Quanza Engineering ingaat op het inzicht krijgen van andere netwerken van isp's.
  • Wido den Hollander van PCExtreme duikt op serverniveau hosting met Ipv6 in.
  • Dynamisch virtuele netwerkfuncties toevoegen wordt behandeld door Eyle Brinkhuis van Surfnet onder het mom van: laat de traditionele netwerken los.
  • Het inzetten van CEPH als primaire storage voor je datacenter door Stefan Koopman.

Het komt niet vaak voor dat een symposium een deurbeleid heeft en hier gaat het niet om de vraag of men wel of geen witte sportschoenen mag dragen, maar om de vraag of de recruiter ook accountmanager of van sales is: dan hoeft hij/zij niet te komen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6452847). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.