Managed hosting door True

HanzeNet biedt energiemarktplaats via blockchain aan

Startup uitgelicht

 

Zonne-energie

HanzeNet faciliteert zelfregulerende energie neutrale wijken, dorpen en steden en stimuleert bewoners zelfvoorzienend te zijn door samen duurzame energie op te wekken en onderling te delen via de HanzeNet Energiemarktplaats zonder tussenkomst van een centrale autoriteit. Ook voorkomt de tech-startup met zelfregulerende wijken onbalans in het elektriciteitsnet. Dit keer lichten wij HanzeNet uit.

Wanneer en hoe zijn jullie ontstaan?
HanzeNet is ontstaan als innovatieproject in 2017 als onderdeel van de Business Innovatie Campus (BIC) ‘de Gasfabriek’ in Deventer. HanzeNet is opgericht in 2018 na een succesvolle peer-to-peer (p2p-)energiepilot met vijftig huishoudens samen met onze partners Greenchoice en LochemEnergie.

Hoe ziet het ondernemersteam eruit en hoe gaan jullie het team verder laten groeien?
HanzeNet bestaat uit een team van vier mensen die gespecialiseerd zijn in blockchain, software-ontwerp en business/marketing. HanzeNet hanteert een goeistrategie waarin het vergroten van ons distributiekanaal centraal staat door samenwerking met energieleveranciers, energiecoöperaties en woningbouwcorporaties. Verder is ons blockchainplatform open source zodat andere partijen daarop applicaties kunnen ontwikkelen.

Welke technologieën zetten jullie in en hoe/waarom doen jullie dat?
Wij maken gebruik van blockchaintechnologie voor decentralisatie en digitalisatie. Hierdoor kunnen we de processen voor opwek, distributie, opslag en verbruik van duurzame energie schaalbaar en veel efficiënter maken waardoor de energiewereld fundamenteel zal veranderen. Verder is het van essentieel belang dat de Belastingdienst bij het (p2p) delen van energie de juiste energiebelasting kan heffen, hetgeen wij kunnen garanderen door gebruik van de blockchain.

Wat is de belangrijkste markt waarop jullie je concentreren en waarom is dat?
HanzeNet concentreert zich op leveranciers en prosumers van lokaal opgewekte, duurzame energie. Met lokale, duurzame energiemarktplaatsen kunnen we zelfregulerende energieneutrale wijken realiseren, waarmee we de energietransitie kunnen versnellen en lokale deeleconomieën laten ontstaan.

Wat hebben jullie nog nodig om jullie business volwassen te laten worden?
Samenwerkingspartners die bereid zijn mee te investeren in de verdere ontwikkeling van ons platform en het versoepelen van de bestaande wet- en regelgeving door de overheid, waardoor we sneller en efficiënter kunnen experimenteren.

Hanzenet bouwt blockchain voor energiehandel zonder tussenkomst energiebedrijven

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6530441). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.