Managed hosting door True

Cybersec Europe zet securitystrategie centraal

Nieuwe Europese beurs pakt uit

 

Op 11 en 12 mei 2022 wordt Brussels Expo omgetoverd tot het hart van de Europese cybersecurity. De eerste editie van Cybersec Europe, de grootste Belgische beurs over it-beveiliging, verwelkomt meer dan honderd exposanten en verwacht tijdens de tweedaagse zo’n vijfduizend bezoekers. Het doel van de beurs is om cybersecurity op de strategische agenda te krijgen van boardrooms en politici over heel Europa.

Cybersec Europe is voortgekomen uit de beurs Infosecurity België. Waar voorgaande beurs de focus legde op cybersecurity-oplossingen, belicht Cybersec Europe vooral het strategische aspect van it-beveiliging. Cybersecurity Europe is een hybride beurs en brengt zowel live als digitaal Europese experts, beleidsmakers, ontwikkelaars en besluitvormers, verantwoordelijk voor de continuïteit en veiligheid van kritieke processen en gegevens, samen. Tijdens Cybersec Europe komen diverse security-thema’s aan bod, waaronder digitale transformatie en automatisatie, security awareness, cybersecurity-innovatie, machine learning en artificiële intelligentie, iot en 5G en cloudstrategieën.

‘Meer dan ooit is duidelijk dat it-security geen kwestie is van de juiste tools om je eigen bedrijf te beveiligen, maar dat er een uitgebreide strategie op macroniveau nodig is’, zegt Bram van den Braak, woordvoerder van Jaarbeurs, de organisator van Cybersec Europe. ‘Op Cybersec Europe brengen we alle onderdelen van het geheel samen, zodat onze bezoekers zelf de puzzel kunnen leggen om een uitgekiende cyberbeveiligingsstrategie uit te bouwen.’

Er zijn tal van ervaren gastsprekers uitgenodigd, waaronder Mikko Hypponen, chief research officer van F-Secure, hacking-expert Tobias Schrödel, professor big data & analytics Bart Baesens van KU Leuven, cybersecurity-expert Eddy Willems en Emmanuel Kessler van het European Cybercrime Center (EC3). Maar er is meer, veel meer. Zo zijn er 84 keynotes en twaalf debatten per dag.

Future Lab en Computable Café

Volledige programma Cybersec Europe

In dit artikel was slechts ruimte voor een greep uit het totale programma. Klik voor het volledige programma hier.

Computable faciliteert als mediapartner van Cybersec Europe zowel een Future Lab als een Café. In Computable Future Lab staan op uitnodiging van de redactie Belgische startups en scale-ups die hun laatste innovaties tonen. Dit zijn stoere verhalen op het gebied van ict en digitalisering, spannende experiences en heuse eye catchers. De laatste deelnemers worden op dit moment nog gestrikt, maar in ieder geval aanwezig zijn Citymesh, Cumul.io, Dotdash.ai, GIM, Humain.ai, Jimber, Sinch/Chatlayer en Sweepatic.

In Computable Café vinden twee verschillende programma’s plaats. Op dag 1, 11 mei 2022, worden er korte en krachtige power pitches gegeven over digitale transformation/automation, security awareness, cybersecurity-innovatie, cybersecurity-oplossingen, cybersecurity vanuit een Europees perspectief, machine learning, data intelligence, ai, iot, 5G en cloudstrategieën. Sprekers als Mathias Fransen (RoboRana), Vincent Naassens en Jo van Bulck (beiden van de KU Leuven), Kurt Callewaert (Howest University), Danielle Jacobs (Beltug) en Matthias Feys (ML6) komen spreken. Gina Lisa is beide beursdagen de gastvrouw van Computable Café en Computable Future Lab.

Computable Awards

Dag 2, 12 mei 2022, staat in het teken van onze Belgische Computable Awards. Dit jaar worden er in acht categorieën prijzen uitgereikt en de genomineerden krijgen een plekje in het inhoudelijke programma. Zo zullen de genomineerde projecten in de publieke, grootzakelijke en mkb-markt gepresenteerd worden, maar ook komen de genomineerde sociale innovaties aan bod. Ook de winnaar in de categorie IT Person of the Year wordt bekend gemaakt en kiezen we iemand die dit jaar de Lifetime Achievement Award gaat krijgen.

Net als voorgaande jaren zullen de genomineerde tech-startups nog gaan pitchen, evenals de studententeams in de nieuwe categorie Next Generation Award. Voor deze laatste twee categorieën zal een vakjury met daarin Kris Poté, Frederic Tibau en Peter Witsenburg de deelnemers gaan beoordelen en winnaars gaan uitroepen.

Sprekers

"Er is een internationale line-up"

Tijdens Cybersec Europe vinden alle keynotes plaats op de main stage of in de diverse cyberhubs. Naast de internationale line-up komen er tal van Belgische sprekers aan bod die digitale innovaties en projecten zullen presenteren. Ook vanuit de politiek en vanuit brancheverenigingen zullen sprekers hun licht laten schijnen over cybersecurity specifiek en digitale innovaties in het algemeen.

Tot slot vinden gedurende beide beursdagen nog diverse panelgesprekken plaats over onderwerpen als security awareness, de Europese securitystrategie, innovatie en security-uitdagingen en -budget. Ook de kanshebbers voor de IT Person of the Year zullen in een gezamenlijk panel plaatsnemen.

Dit artikel staat ook in Computable-magazine #02-03/22.

Hybride beurs

Cybersec Europe kan op zowel 11 als 12 mei 2022 gratis bezocht worden, zowel fysiek in Brussel als online. Registreren voor een bezoek aan deze securityvakbeurs kan via www.cyberseceurope.com. Na je inschrijving koppelt een matchmaking tool je aan bezoekers, experts en standhouders met dezelfde interesses of functie(s). Zo kun je op voorhand al chattend kennismaken en indien gewenst een persoonlijke afspraak maken voor op de beurs.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7347560). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.