Managed hosting door True

Openbare wifi, nodig of niet?

 

smartphone

Er is ophef over de belabberde beveiliging van openbare wifi-netwerken. Vele zijn kwetsbaar voor misbruik. Maar wie gebruikt publieke wifi eigenlijk? Vrijwel iedereen heeft een smartphone met goedkoop snel internet en tethering.

Uit recent onderzoek blijkt dat slechts vijf procent van de ondervraagde gemeenten een robuuste wifi-beveiliging biedt op basis van een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. In ruim veertig procent is geen enkel wachtwoord vereist en een derde hanteert voor iedereen dezelfde inloggegevens.

WPA2 Enterprise

Vanuit privacyorganisatie Privacy First en het bedrijf Publicroam komt het voorstel om gemeenten te verplichten hun openbare wifi-netwerken te beveiligen via WPA2 Enterprise, een standaard voor wifi-roaming. Dat is nu namelijk niet het geval. Het Forum Standaardisatie, een adviescommissie van deskundigen, besloot deze week het voorstel te onderzoeken.

Is een openbaar wifi-netwerk in steden eigenlijk wel nodig? De meeste mensen hebben een smartphone met snel en goed beveiligd internet erop. Internetbundels worden steeds groter en steeds goedkoper, zelfs voor bezoekers vanuit andere EU-lidstaten. Bovendien maak je van een smartphone gemakkelijk een wifi-hotspot voor internettoegang op je laptop of tablet.

Wat vindt u? Is publieke wifi nog wel van deze tijd?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6950105). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.