Managed hosting door True

‘Cyberprivacy geeft concurrentievoordeel’

 

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over het zakelijk belang van online-privacy voor klanten. Apple-ceo Tim Cook waarschuwt dat er veel op het spel staat.

De hoogste baas van Apple benadrukt in een speech dat het overdragen van privacy aan digitale technologieën ons blootstelt aan grote gevaren. Daaronder niet alleen identiteitsdiefstal en financiële schade, maar ook ernstigere zaken. 'We leven nog altijd in een wereld waarin niet alle mensen gelijk worden behandeld. Waarin teveel mensen zich niet vrij voelen om hun geloof te belijden of hun mening te uiten of van een persoon naar keuze te houden. Een wereld waarin die informatie het verschil tussen leven en dood kan zijn.'

In diezelfde toespraak op de Cybersecurity Summit van de Amerikaanse regering prijst Cook zijn eigen bedrijf en haalt hij uit naar concurrenten als Google en Facebook. Hij stelt dat voor Apple het vertrouwen van de klant heilig is en dat daarom privacy en security van begin af aan zijn ingebouwd in de producten en diensten van het bedrijf. 'We hebben daarbij een rechttoe-rechtaan business model, dat is gebaseerd op het verkopen van de beste producten en diensten in de wereld. Niet op het verkopen van jouw persoonlijke data. Jij bent niet ons product.' Promopraat van Apple of prima privacypijler? Wat vind jij?

Tim Cook spreekt op de Cybersecurity Summit van het Witte Huis:

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5230949). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.