Managed hosting door True

SonicWall biedt partners securitytraining

Onderneming introduceert ook marketingcampagne

 

Palo Alto Networks kondigt grootse lancering aan

Netwerkbeveiligingsleverancier SonicWall komt met twee nieuwe initiatieven die volgens de Dell-spin-offpartners helpen om nieuwe klanten te winnen door in te spelen op nieuwe ontwikkelingen rond de moderne cyberwapenwedloop. Allereerst is er SonicWall University dat partners toegang biedt tot securitytraining. Daarnaast introduceert het bedrijf wereldwijde marketingprogramma’s om kanaalpartners te helpen om oplossingen en diensten voor cyberbeveiliging aan het mkb aan te bieden.

‘De respons van kanaalpartners van SonicWall op onze afsplitsing overtrof onze verwachtingen’, zegt Bill Conner, bestuursvoorzitter en ceo.

‘Het doet ons een genoegen dat er reeds tienduizend partners zijn toegetreden tot ons SecureFirst Partner Program en dat we tweeduizend nieuwe SonicWall-partners mochten verwelkomen. Vandaag kondigen we belangrijke investeringen in training- en marketingmogelijkheden aan die deze partners helpen om klanten te assisteren bij het beveiligen van hun onderneming. We merken dat de aard van cyberbedreigingen verandert, en dat kleine en middelgrote bedrijven steeds vaker een doelwit vormen. Deze organisaties beschikken echter vaak niet over interne beveiligingsexpertise. Ze hebben daarom een betrouwbare partner nodig die hun ict-infrastructuur veilig kan houden.’

Ransomware

SonicWall heeft naar eigen zeggen flink geïnvesteerd in de analyse van realtimedata die door het SonicWall Global Response Intelligent Defense (GRID) Threat Network worden verzameld via ruim een miljoen sensoren in alle delen van de wereld. Een belangrijke bevinding van het SonicWall 2017 Annual Threat Report is dat het aantal aanvallen met ransomware binnen het laatste jaar met een factor 167 toenam (tot 638 miljoen). Het leeuwendeel van deze aanvallen wordt via e-mail uitgevoerd.

Uit het onderzoek door SonicWall blijkt verder dat 62 procent van alle internetsessies tegenwoordig met SSL of TLS wordt versleuteld. Hoewel dit bijdraagt aan verbeterde informatiebeveiliging, stelt het cybercriminelen ook in staat om malware te verbergen in het versleutelde dataverkeer.

SonicWall University

Om een oplossing te bieden voor het tekort aan vakkundig opgeleide beveiligingsprofessionals binnen het mkb en partners van SonicWall in staat te stellen om klanten de beste realtimebeveiliging aan te bieden, introduceert de onderneming SonicWall University. Dit programma vormt een verlengstuk van het SecureFirst Partner Program. Op basis van dit programma stelt SonicWall de beveiligingsinzichten die het opdoet via het SonicWall GRID Threat Network naar eigen zeggen op gestructureerde wijze beschikbaar aan partners, zodat zij daar snel wijs uit kunnen worden.

De uitbreiding van het partnerprogramma biedt op rollen gebaseerde training en accreditatie die speciaal is ontwikkeld met het oog op drie doelgroepen: verkoopteams, system engineers en ondersteuningsteams. Dit dient ter aanvulling op het traditionele post-sales certificeringsaanbod. Daarnaast zijn alle interne trainingsmodules van SonicWall nu ook beschikbaar voor partners. Deze modules worden regelmatig bijgewerkt met actuele informatie die via het SonicWall GRID Threat Network is verzameld. Bovendien krijgen partners toegang tot zowel materiaal van andere beveiligingsorganisaties als content die door partners wordt bijgedragen.

Marketingtrainingen

Naast de University biedt SonicWall marketingtrainingen. De nieuwe marketingcampagne biedt mogelijkheden om bestaande en potentiële klanten te informeren over de meest prangende cyberbedreigingen van dit moment. Partners kunnen via een nieuw SonicWall Partner Portal een beroep doen op kant-en-klaar campagnemateriaal en zich aanmelden voor financiële ondersteuning voor marktontwikkelingsactiviteiten. Verder kunnen zij volgens SonicWall profiteren van speciale kortingen.

De campagne heeft als doel partners te helpen met het voorlichten van hun klanten over de beste manier om hun infrastructuur te beschermen tegen moderne cyberbedreigingen. Het geavanceerde realtimebeveiligingsplatform van SonicWall is ingericht rond een sandbox-omgeving in de cloud die gebruikmaakt van meerdere malware-engines om geavanceerde bedreigingen te identificeren en automatisch te blokkeren. Dit platform is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van mkb-organisaties die over onvoldoende beveiligingspersoneel beschikken om enorme hoeveelheden informatie over potentiële bedreigingen te analyseren en tijdig te reageren ter voorkoming van beveiligingsincidenten. De nieuwe marketingcampagne van SonicWall informeert kleine en middelgrote bedrijven over wat volgens het SonicWall 2017 Annual Threat Report de drie meest prominente bedreigingen van dit moment zijn, namelijk ransomware, bescherming tegen SSL en TLS, en geavanceerde phishing-aanvallen.

SonicWall University is per direct wereldwijd en kosteloos toegankelijk voor erkende partners die deelnemen aan het SonicWall SecureFirst Partner Program.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5987832). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.