Managed hosting door True

G-company levert Travix Google Apps for Work

 

Online vliegticketspecialist Travix is met de ondersteuning van Google partner G-Company overgegaan van Microsoft Office naar Google Apps for Work. De it-omgeving en vijfhonderd medewerkers zijn in krap een maand overgezet naar de zakelijke mail en agendafunctie van de techgigant.

Travix heeft de afgelopen jaren verschillende overnames gedaan waardoor ze te maken kregen met diverse systemen en servers verspreid in verschillende landen. Om die instellingen te consolideren tot één platform zijn zij in mei 2015 overgestapt naar Google-apps. Dat gebeurde na een productvergelijking van verschillende leveranciers.

Livegang

G-company is op een woensdag eind april op bezoek gegaan bij Travix waar werd besloten om de zakelijke Google-applicaties en een cloudoplossing te gaan gebruiken. De donderdag erna is G-company opnieuw afgereisd naar Amsterdam voor de kick-off, vrijdag is er een plan opgezet en de maandag daarop zijn de eerste systeembeheerders over gegaan en kon er gelijk een technische check worden gedaan. Begin mei volgden de early adaptors binnen Travix die ook als Google-ambassadeurs zouden gaan optreden bij de livegang.

Eind mei gingen op één dag de overige medewerkers over op de Google-oplossing. De overgang ging vrij gemakkelijk omdat veel medewerkers privé al gebruik maakt van Google Mail. Dit was dan ook een belangrijke factor in het keuzeproces. Daarnaast is de organisatie niet meer gebonden aan lokale software en kan er gekozen worden om op elk device te werken. In een volgende fase gaat G-company Google Docs en Drive uitrollen en het gebruik van Hangouts stimuleren. Daarnaast zal Travix vanuit Google Apps op het Google-platform mobile device management gebruiken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5424076). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.