Managed hosting door True

Eduard Keijzer is verslaafd aan dynamiek IT-markt

 

Eduard Keijzer zit bijna 25 jaar in de it-branche. Van resellers via distributeurs naar leveranciers. Sinds februari 2016 werkt hij bij softwareleverancier Zerto als channel manager voor de Benelux en Nordics-regio. Wanneer hij niet bezig is met het uitbreiden van het Nederlandse kanaal, dan sluit hij de wereld om zich heen af en stapt in zijn sloep. Keijzer is getrouwd en heeft drie puberende kinderen. Channelweb neemt deze ict-veteraan onder vuur.

Hoe ben je in de it-branche terecht gekomen?
Na mijn studie ben ik via een uitzendbureau bij Infotheek de it-branche ingerold en daar niet meer uitgekomen. Ondertussen heb ik negen jaar bij resellers gewerkt, twaalf jaar bij distributeurs en nu ruim drie jaar bij fabrikanten. Nu zit ik bijna een jaar bij Zerto. Dit is een vrij nieuwe organisatie, zeker in Nederland. Hiervoor heb ik altijd bij gevestigde namen gewerkt.

Waarom heb je voor Zerto gekozen?
Ik hield Zerto al een jaar lang in de gaten en zag welke mooie dingen zij deden in onze regio. Via mijn netwerk kwam ik met het bedrijf in contact. Nu ben ik toegevoegd aan het Nederlandse team. Ik kom uit de storage en back-up-sector, dan is recovery een belangrijke stap. Zerto heeft wat mij betreft een topproduct en een goede naam opgebouwd; mijn missie is om dat verder uit te breiden. 

Je geeft aan uit de storage-hoek te komen, een markt die sterk aan het veranderen is. Hoe zie jij dat?
Ik zie de wereld van storage in beweging. Een deel van de gevestigde partijen gaat zich hierdoor verder ontwikkelen, een ander deel blijft in ontwikkeling achter. Daarbij zie je dat er nieuwe partijen met een frisse positie in een Nederlandse markt gedijen. Ik vind dat een fascinerend schouwspel. Nederland heeft naar mijn mening überhaupt van nature een innovatief karakter.
De it-wereld van nu is wat mij betreft niet nieuw. In de securitymarkt kom ik nog steeds bestaande partners tegen en ook voor mij bekende partners. Ook resellers blijven zich ontwikkelen, ze blijven kijken naar wat meerwaarde biedt voor hun klanten en welke issues zij kunnen oplossen.

Wat wil jij bij Zerto bereiken?
Ik wil vooral het kanaal opbouwen. Het bedrijf is in onze regio redelijk nieuw. Dat kanaal moet niet alleen bestaan uit resellers in de Benelux en Nordics, maar ook serviceproviders. Wij willen hen helpen met het ontwikkelen van succesvolle nieuwe oplossingen op basis van de Disaster-Recovery-as-a-Service (DRaaS)-oplossingen van Zerto. Daarbij is de Nordics een nieuwe regio voor mij. Dat brede spectrum maakt het uitdagend en leuk.

Bewonder je bepaalde organisaties?
Ik kijk eigenlijk meer naar personen. Mensen met visie en passie. Die zoek ik graag op om van te leren. Het is ook mijn doel om elke dag te leren, en dan met name: hoe breng je een boodschap over en hoe boei je mensen? Ik heb niet echt namen, maar ik bewonder bijvoorbeeld mensen die een begaafd spreker zijn. Die kun je eigenlijk dagelijks tegenkomen, denk bijvoorbeeld aan Ted Talks. Die vind ik interessant om te volgen.

Wat vind jij belangrijk in je werk?
Ik vind het belangrijk om kennis up-to-date te houden en naar de eigen organisatie te luisteren, vooral naar sales en techniek. Zodat je op een behoorlijk niveau de boodschap kan overbrengen aan je partners en serviceproviders. Voor mensen die net de it instappen, is dit wellicht in het begin lastig. Daar gaat tijd en energie inzitten, zeker omdat de ontwikkelingen snel gaan. Als je langer mee gaat, is het belangrijk dat je in je dagelijkse bezigheden altijd ogen en oren openhoudt wat betreft nieuwe techniek. Via bijvoorbeeld vakbladen en beurzen en door een keer met partijen te spreken die je nog niet kent. Aan het eind van de dag wil ik altijd bij mezelf denken; wat heb ik geleerd vandaag en waar ben ik de fout ingegaan? Als je stopt met jezelf ontwikkelen, dan ga je de mist in.

Wat voor werk zou je doen als je niet in de it zat?
In een branche waar je als persoon het verschil kan maken, waar je als individu kan bijdragen aan een product of instantie. Welke branche dat specifiek is, weet ik niet omdat ik me niks kan voorstellen bij iets anders omdat ik daar geen ervaring mee heb. Vroeger wilde ik zekerheid. Ik was een zekerheidszoeker. Ik wilde het liefst op kantoor werken in de accountancy. Daarvoor ben ik ook opgeleid en zag ik mezelf daar helemaal zitten. Nu zou ik daar absoluut niet meer voor kiezen. Ik ben vertrouwd geraakt met de dynamiek van it en zou nog maar moeilijk kunnen aarden in een andere sector. De it-markt is dynamisch, elke dag zijn er nieuwe ontwikkelingen, daar raak je aan verslaafd. Maar je moet oppassen dat je niet te veel wordt meegezogen in alle veranderingen. Je moet je blijven focussen op de dingen die belangrijk zijn. Snelheid heeft soms ook een keerzijde. Dan is het belangrijk dat je een goede structuur aanbrengt en voor jezelf bepaalt welke dingen je wilt bereiken. Want je kunt je gemakkelijk laten afleiden met duizend-en-één dingen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Waar ik in mijn werk dynamiek wil en nodig heb, zoek ik juist privé de rust en ontspanning op. Ik kan dan de telefoon soms bewust uitzetten of neerleggen en de boel de boel laten. Dingen afmaken en niet afgeleid worden door zaken die een andere prioriteit hebben. Aan het einde van een drukke werkdag eindig ik ook graag met een tochtje op het water in mijn sloep. We hebben een boot liggen in de haven. Zodra ik het terrein oprijd heb ik al een vakantiegevoel. 

Wat is je grootste leermoment en succes geweest?
Leerpunt is dat het niet altijd gaat om de snelheid of termijn waarop ik iets wil bereiken. Dat is soms frustrerend als je dingen wilt bereiken en je daarbij een bepaalde snelheid voor ogen hebt, die anderen niet hebben. Waarin ik succesvol ben, is dat ik voor partners met name in het partnerkanaal betrouwbaar ben en mensen op mij kunnen bouwen, daadwerkelijk meerwaarde leveren is in mijn ogen een groot succes.

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?
Ik zie mezelf over vijf jaar nog bij Zerto werken. Ik kijk nooit zo ver vooruit, ik heb ook niet echt een verlanglijst. Ik ben nu nog volledig aan het focussen om Zerto goed op de kaart te zetten. Ik hoop binnen vijf jaar een bijdrage te hebben geleverd aan het neerzetten van een succesvol partnerlandschap voor Zerto. En dat we een bedrijf zijn met een goede naamsbekendheid en zichtbaarheid in de markt.
Zakelijk gezien is Zerto altijd al iets wat ik heb willen doen, namelijk een eigen draai geven, een eigen inbreng hebben. Ik ben nu een halve ondernemer omdat ik veel vrijheid heb om dingen neer te kunnen zetten ondanks het feit dat ik gewoon een werknemer ben. In dat opzicht heb ik geen wensen meer. Behalve er een heel groot succes van te maken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5986814). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.