Managed hosting door True

Salesman Rene Verschoor heeft een hart voor techniek

 

Rene Verschoor heeft als grote passie architectuur. Regelmatig tekent hij aan zijn keukentafel. De country manager heeft zelfs een keer zijn eigen huis ontworpen.

Rene Verschoor is werkzaam als country manager Benelux & Nordics bij NTT Europa. Daarvoor werkt hij als sales- en marketingdirecteur bij het bedrijf. Eerdere saleservaring deed Verschoor op bij BT Benelux en Interoute. Ook werkte hij als technisch accountmanager bij Madge Networks en was hij verantwoordelijk voor consultancy bij Orange. ‘Ik heb veel affiniteit met klanten waardoor het voor mij eenvoudig is om hun business en uitdagingen te vertalen naar oplossingen en services’, aldus Verschoor. Daar willen we meer van weten en daarom neemt Channelweb Verschoor onder vuur.

Hoe ben je van techniek/IT overgegaan naar sales? Waarom?
Bij Madge Networks werkte ik als technisch accountmanager. Ik heb me altijd al goed kunnen verplaatsen in klantsituaties en vind het belangrijk om een partnerschap te creëren. Hierop zei mijn toenmalig country manager Gert-Jan Schenk. ‘Je moet in de sales’. Dit doe ik vanaf dat moment met heel veel plezier. Mijn technische achtergrond komt hierbij natuurlijk heel goed van pas. Ik vind het namelijk belangrijk om te praten over ontzorgen en passende oplossingen te vinden en niet alleen producten te promoten. Ik werk hierbij ook samen met partners en leveranciers.

Wat moet iedere reseller als prioriteit hebben?
Vaak wordt er te veel gepraat en te weinig geluisterd. De tijd van ‘dit heb ik te bieden’ is voorbij. Wat dat betreft heb ik ook veel geleerd van het boek ‘De Zeven Eigenschappen van Effectief Leiderschap’ van Stephen Covey. Hij stelt dat drie stappen erg belangrijk zijn: luisteren, proactief handelen en denken in win-winsituaties. Er moet uiteindelijk synergie ontstaan tussen de leverancier en de eindklant.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat resellers de juiste prioriteiten stellen. De klant moet altijd op de eerste plaats staan. Het is ook belangrijk om hier voldoende tijd aan te besteden. Veel mensen worden geleefd door hun agenda, maar dit moet je zien te voorkomen. Zelf werk ik bijvoorbeeld met actielijstjes waarop staat wat ik op een bepaalde dag moet doen. Deze lijst heeft altijd voorrang op mijn e-mail.

Bij welk ICT-bedrijf zou je (n)ooit willen werken?
Ik werk graag bij bedrijven waar alles (apps, cloud, netwerk) samenkomt en met elkaar integreert. Dit komt ook terug in mijn huidige functie bij NTT. Ik ben zelf vrij vaak gewisseld van baan en dit biedt soms een voordeel. Het allergrootste voordeel ervan is dat ik een groot netwerk heb. Dit geldt zowel voor (oud)collega’s als voor klanten.

In de toekomst wil ik nog meer de kant van innovatie op. Misschien dat ik tegen die tijd ook wel een eigen bedrijf opzet. Ik denk dan aan de richting van IoT en analytics. Ook de combinatie hiervan vind ik interessant. Ik houd er namelijk van om teams op te zetten, wat ik ook in mijn huidige functie doe. Ik vind teams bouwen leuk door de afwisseling en de dynamiek. Het samen business oppakken en groeien vind ik fijn om te doen.

Wat me ook aanspreekt, is om ooit de stap naar het buitenland te maken. Mijn vrouw staat hier ook voor open, dus wie weet gaan we over de grens zodra de kinderen het huis uit zijn.

Kun je werk/privé goed combineren?
Ik ben dertien jaar getrouwd en 23 jaar samen met mijn vrouw en samen hebben we twee dochters van zeventien en dertien. Ik reis elke dag in totaal twee uur naar van en naar mijn werk en daarom vind ik het belangrijk om elke dag één moment te hebben waarop we echt samen zijn. Bij ons is dit het ontbijt, wat ik altijd klaarmaak voor iedereen. Elke ochtend zitten we vanaf half zeven tot zeven aan de ontbijttafel. Dit is heel erg fijn, vooral omdat ik er bij het avondeten ’s avonds vaak niet bij kan zijn.

Wat is je grootste passie naast je werk?
Mijn grote passie is architectuur en dan ook het zelf tekenen. Zo heb ik mijn tweede huis in Swifterbant zelf ontworpen. Het huis was heel leuk, maar de locatie vonden we minder. Nu wonen we in een huis uit 1924 in Strijen, tussen Rotterdam en Dordrecht. Ook hier heb ik zelf veel meegedacht wat betreft de inrichting. Het leuke eraan vind ik dat je logisch moet denken en je het eigenlijk gewoon moet doen. Je komt altijd onvoorziene dingen tegen, maar dat is juist het leuke eraan.   

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5962414). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.