Managed hosting door True

Is KPN's 5G-core veiliger door uitsluiting Huawei?

 

5G

KPN sluit het Chinese Huawei uit als leverancier voor het core-netwerk van het nieuw te bouwen 5G-netwerk. Alleen een westerse partij mag de apparatuur leveren voor het core-netwerk van 5G. Die keuze past volgens KPN in een aanscherping van het securitybeleid. Huawei is wel een van de leveranciers van netwerkapparatuur van het core-netwerk van het bestaande 4G-netwerk

Bovendien heeft KPN het Chinese bedrijf geselecteerd voor het leveren van apparatuur voor het mobiele radio- en antenne-netwerk van het nieuw te vormen 5G-netwerk. Dat minder gevoelig zou zijn voor spionage. Dat contract is overigens te ontbinden, bijvoorbeeld als de Nederlandse overheid besluit om Chinese bedrijven volledig uit te bannen voor het leveren van communicatieapparatuur voor Nederlandse netwerkinfrastructuren.

Huawei reageert: ‘We zijn van mening dat het uitsluiten van partijen op basis van geografische oorsprong niet zorgt voor meer veiligheid. De cyberveiligheid kan beter vergroot worden door standaarden vast te stellen die gelden voor alle partijen in de sector. Vandaag de dag is de it-toeleveringsketen sterk geglobaliseerd. Cyberveiligheid zou daarom gezamenlijk op mondiaal niveau moeten worden aangepakt en leveranciers zouden niet anders behandeld moeten worden op basis van het land van herkomst.

Wat vindt u, is het verstandig van KPN om netwerkapparatuur van het core-netwerk voor 5G alleen te gunnen aan een westerse partij?  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6653746). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.