Managed hosting door True

De belofte

Logix security-tak: een jaar later

 

Value-added distributeur Logix kondigde een jaar geleden aan in Nederland een security-tak op te zetten. "België en Frankrijk waren daar al een paar jaar succesvol mee bezig. Ik verwachtte dit in Nederland ook te kunnen realiseren", aldus country manager Elmer Gutteling. Helaas heeft hij zijn ambities moeten bijstellen.

Grootste tegenvaller was onlangs de beëindiging van de distributieovereenkomst met McAfee. De samenwerking leverde voor geen van de partijen de gewenste resultaten op. Bovendien wijzigde McAfee zijn distributiestrategie, waardoor Logix overbodig werd. "Ik heb geleerd dat elk land zijn eigen karakteristieken heeft. Succes in één land garandeert geen herhaling in een ander land." McAfee maakt inmiddels gebruik van drie distributeurs in Nederland: Ingram Micro, Tech Data en NOXS.
Wel heeft Logix overeenkomsten met StoneSoft, CipherTrust en A-merk Symantec, waarmee Gutteling over zijn teleurstelling heen weet te komen. "We hebben een logisch portfolio. We zien security en storage steeds dichter bij elkaar komen. Met Symantec werken we nu vanuit die storage-optiek en hebben we al een sterke resellerbasis, waaronder 2e2. We adviseren onze storage-resellers bij bestaande klanten een security-praktijk op te zetten."

Alleen logistieke functie
Cees Heikamp, manager operations bij 2e2 Data Management, is te spreken over de samenwerking met Logix, maar kan ook toelichten waarom de dingen niet helemaal zo gelopen zijn als Gutteling had gehoopt. "Logix vervult voor ons vooral een logistieke functie. We werken al vele jaren prettig samen. Zij bieden gunstige prijscondities, korte levertijden en vaste contactpersonen. Wij streven als reseller altijd naar de hoogst mogelijke partnerstatus bij vendors, waardoor we zoveel mogelijk kennis kunnen borgen binnen onze eigen organisatie en zo min mogelijk afhankelijk zijn van derde partijen."
Volgens Heikamp is er voor storage-resellers zeker succes te boeken op het gebied van security. "Wij zien zeker een verdere convergentie tussen storage en security en beheersen dan ook beide disciplines. We leveren klantspecifieke oplossingen die optimaal voldoen aan de gestelde eisen van databeschikbaarheid, -beveiliging, -betrouwbaarheid en -beheersbaarheid." Momenteel kijken Logix en 2e2 hoe ze gezamenlijk hun marktaandeel kunnen vergroten door een aantal marketingcampagnes.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2139637). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.