Managed hosting door True

10Gbit/s up en down, thuis op je pc

 

Gigaset router

Heeft de gemiddelde kabel- of adsl-gebruiker nog te maken met snelheden die over het algemeen ruim onder de 500 megabit per seconde liggen, voor de glasvezelbezitters is 1Gbit/s al enkele jaren gebruikelijk. Nu wil een kleine provider gaan testen met 10Gbit/s-aansluitingen. Overkill?

Duurdere internetabonnementen worden aangesmeerd aan huishoudens die slechts een miezerig Netflixstreampje nodig hebben. Op de websites van verschillende aanbieders krijgen die gebruikers echter een heel ander gevoel: 'ooh! U kijkt én Netflix én u wilt een email versturen? Dan adviseren we 500Mbit/s!'. Voor de steams in de hoogste kwaliteit adviseert Netflix 25Mbit/s. Met een 50Mbit/s-lijntje zou je dan zelfs twee keer de hoogste kwaliteit moeten kunnen kijken. Voor gewoon gebruik is 5Mbit/s al genoeg. Een beetje overkill.  

Af en toe een filmpje downloaden, ook als dat niet mag, gaat natuurlijk sneller met 1Gbit/s en met 10Gbit/s wordt dat kwesties van halve seconden, als de andere kant het aankan. Even een game van een gigabytje of 100 downloaden, een stuk relaxter bij 10Gbit/s. De raw-fotobestanden in de cloud gooien, superfijn met 10Gbit up. Toch?

Wat is uw gevoel bij 10Gbit/s uploadsnelheden voor de gewone consument?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6815594). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.