Managed hosting door True

‘Canada profiteert van Trumps immigrantenfobie’

 

De VS voert meer migrantenbans door, wat ook techtalent raakt. Canada gaat hiervan profiteren. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft tijdens orkaan Harvey een nieuwe migrantenban doorgevoerd. Hij schrapt een overheidsprogramma dat kinderen van illegale migranten voorziet van werkvergunningen en beschermt tegen uitzetting. Handhaving, ofwel deportatie, is niet per direct aan de orde: dat gebeurt pas over een half jaar. Tenzij het Amerikaanse Congres in de tussentijd met een alternatief komt.

Dit zogeheten Dreamers-programma, ingesteld door Trumps voorganger president Barack Obama, heeft de ict-sector ook talent opgeleverd. Onder meer Microsoft-ceo Satya Nadella en Apple-ceo Tim Cook spreken zich openlijk uit vóór de Dreamers en uiten kritiek op het schrappen ervan. Ondertussen heeft Canada juist een simpeler migratiebeleid doorgevoerd. Terwijl de VS deuren dichtslaat, zet Canada de deur voor (tech)talent juist open. Canada gaat profiteren van Trumps immigrantenfobie.

Wat vind jij?
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6196731). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.